Мапа порталу

У Миколаєві медиків привітали з професійним святом

У вівторок, 12 червня, в Миколаївському українському академічному театрі драми і музичної комедії відбулось свято, приурочене до Дня медичного працівника. Винуватців торжества прийшли привітати з професійним святом мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, керівник облдержадміністрації Олексій Савченко, а також заступник голови обласної ради Андрій Кротов.

Виступаючи, Олександр Сєнкевич подякував медикам за професійну майстерність і щоденну працю, відзначивши велике значення їх професії в житті будь-якої людини. Мер підкреслив, що важливе завдання міської влади - розвиток сфери охорони здоров'я Миколаєва, зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних установ.

- За останні роки нам вдалося багато чого зробити в плані оновлення обладнання і покращання  роботи медустанов, - сказав Олександр Сєнкевич. - Сьогодні ми будуємо в ЛШМД новий травматологічний пункт. Планується, що до кінця цього року будівельні роботи будуть завершені. І в результаті ми отримаємо сучасний травмпункт, який відповідатиме усім існуючим нормам. Наразі нам необхідно продовжувати покращувати умови в медичних установах, купувати нові меблі та обладнання.

  Миколаївський міський голова побажав усім мирного неба над головою, міцного здоров'я і благополуччя.

- Цей рік для нашої медицини став проривним. У всіх установах первинної медико-санітарної допомоги була впроваджена електронна черга пацієнта, на даний момент вже укладено понад 85 тисяч декларацій з пацієнтами, з ініціативи міського голови ми прийняли в комунальну власність лікарню № 5, - сказала Ірина Шамрай, начальник управління охорони здоров'я.

За її словами, в минулому році з міського бюджету близько 12 млн.грн. направили на придбання нового сучасного обладнання. Зокрема, потрібне медобладнання отримали ЛШМД, пологовий будинок № 3, лікарня № 4 та інші заклади.

- Цього року була введена в експлуатацію реконструйована амбулаторія в Широкій Балці. Це сучасний комплекс, на 2-му поверсі якого розташовані дві квартири, призначені для молодих медичних фахівців. До кінця року ми повинні відкрити 2 сучасні амбулаторії по вул. Чкалова і в Ракетному Урочищі, а також травмпункт, де буде надаватися медична допомога високого рівня, - додала Ірина Шамрай.

Вона підкреслила, що майстерність наших медиків допомогла врятувати не одне життя. І нерідко люди в білих халатах повертають до життя, здавалося б, в безнадійній ситуації.

- Усі ми пам'ятаємо 9-місячного хлопчика, якого мама з моста кинула в річку. Дитину в стані клінічної смерті доставили в дитячу лікарню № 2. Але її врятували. Зараз це абсолютно нормальна дитина без неврологічного дефіциту. Також вдалося врятувати 52-річну жінку в пологовому будинку № 3 при плановому оперативному втручанні при тромболії легеневої артерії. Усі знають, що такі випадки закінчуються смертю, - сказала Ірина Шамрай. - Також нагадаю про випадок, коли в пологовий будинок № 1 надійшла жінка на останньому тижні вагітності з розривом селезінки. За 10 хвилин зібралася мультидисциплінарна команда, в результаті була врятована і жінка, і дитина. Також в ЛШМД врятували вагітну жінку, у якої була пухлина головного мозку, і її дитину.

З професійним святом медичних працівників також привітали Олексій Савченко і Андрій Кротов.

Олександр Сєнкевич, Ірина Шамрай, Олексій Савченко і Андрій Кротов вручили медикам нагороди.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/120618_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: