Мапа порталу

Інформація «із перших вуст» - це наш шанс зберегти пам’ять про визвольну боротьбу нашого народу, розповісти правду про велич подвигу мільйонів людей, - Олександр Сєнкевич виконав свою обіцянку та запросив на неформальну зустріч ветеранів Другої світової війни

8 червня Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів неформальну зустріч з ветеранами Другої світової війни, учасниками бойових дій - військовим льотчиком Георгієм Костянтиновичем Лебедєвим, зв’язківцем Григорієм Михайловичем Шейко, визволителем Миколаєва Дмитром Пилиповичем Іванцем, учасником Сталінградської битви Ваганом Мампреловичем Мнацаканяном.

Нагадаємо, що 9 травня керівник міста особисто привітав ветеранів з Днем Перемоги, відвідавши їх вдома, і тоді пообіцяв, що у свою чергу обов’язково запросить їх на зустріч та поспілкується з Героями, які вибороли для нас свободу та захистили рідну землю від окупантів.

Дотримуючись обіцянки, у п’ятницю ввечері Олександр Сєнкевич разом з дружиною запросили фронтовиків, які вже подолали 90-річний рубіж, на неформальну вечерю.

Певна річ, увесь вечір розмова точилася навколо подій Другої світової. Ветерани розповідали про те, як прагнули йти  захищати Батьківщину, іноді навіть вдавалися до хитрощів, аби потрапити на фронт.

Ваган Мнацаканян згадував, як 17-річним хлопчиною практично втік з дому, щоб боронити рідну землю від нападників, та невисокого худорлявого юнака спочатку навіть не хотіли брати до війська, мовляв, ще малий. Та наполегливості йому не займати, тож після проходження навчання був відправлений на Сталінградський фронт.

-   Нинішня молодь не надто цікавиться подіями минулих часів, - сумує ветеран. – Так, пройшло чимало часу, та все ж, ми воювали заради життя та свободи всіх прийдешніх поколінь, не вимагаючи нічого натомість. Ніхто не думав про матеріальні блага. Ми – переможці, і це назавжди залишиться в історії.

Дуже шанований у Миколаєві визволитель нашого міста Дмитро Пилипович Іванець також охоче ділився розповідями про свій бойовий досвід, сотні кілометрів пройдених доріг, згадував товаришів. Незважаючи на поважний вік, Дмитро Пилипович не втрачає бадьорості. Шкода лише, що хворі ноги підводять і ветеран майже не виходить з дому.

За розмовою час промайнув непомітно. Олександр Сєнкевич подякував ветеранам за їх подвиг, за відданість та свідоме виконання військового обов’язку.

-    Для нинішнього покоління дуже цінні ваші спогади як учасників бойових дій Другої світової війни. Інформація «із перших вуст» - це наш шанс зберегти пам’ять про визвольну боротьбу нашого народу, розповісти правду про велич подвигу мільйонів людей, які піднялися на захист своєї землі, своїх сімей та рідних домівок, - переконаний мер Миколаєва.

 Відділ інформаційного забезпечення

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/08062018_14)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: