Мапа порталу

Виконком міської ради встановив нові тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів

У п’ятницю, 8 червня, виконком міської ради встановив нові тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів. Відповідне рішення прийнято на підставі звернення керівників підприємств – виконавців послуг з вивезення твердих побутових відходів для можливості своєчасного забезпечення належного санітарного стану у місті.

Заступник міського голови Юрій Степанець поінформував, що на даний момент у Миколаєві існує серйозна проблема з вивезенням сміття, однак для цього є об'єктивні причини. Серед них - стан техніки, яка часто потребує ремонту та зростання цін на паливо. Комунальні підприємства не можуть виправити цю ситуацію при діючому тарифі, саме тому він потребує корегування.

-   На підприємствах, які надають послуги з вивозу ТПВ, складна ситуація. Економічні причини для зростання тарифу є. Тому пропонується підтримати дане рішення, - сказав Юрій Степанець.

Згідно з проектом рішення підприємства–виконавці послуг з вивезення ТПВ повинні розпочати роботу по укладанню індивідуальних договорів з мешканцями 1-2-поверхових будинків протягом трьох місяців та до кінця поточного року з мешканцями багатоповерхових будинків.

Крім того виконавці послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мають визначитись з графіками укладання індивідуальних договорів, проводити постійно роз’яснювальну та інформаційну роботу серед мешканців щодо порядку оплати за послуги з вивезення ТПВ.

Юрій Степанець повідомив, що у зв’язку зі змінами тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів міська влада має переглянути і побудинкові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

- У побудинкових тарифах вже закладено вартість послуг на вивіз ТПВ, змінюється і мінімальна заробітна плата, це також потрібно враховувати в тариф. При цьому ми не включаємо у тариф пункт “поточний ремонт” - сказав Юрій Степанець.

Коментуючи це питання, міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада на даний момент не планує включати пункт “поточний ремонт” у побудинкові тарифи.

- Під час одного з засідань виконкому було озвучено питання щодо підвищення тарифуна послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також повернення до нього поточного ремонту. Це питання ми вирішили навіть не виносити на виконком,  бо воно не знаходить підтримки, - резюмував міський голова.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/08062018_6)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: