Мапа порталу

Радник голови Держенергоефективності розповість миколаївцям про новий механізм фінансування проектів ОСББ — ЕСКО-житло

У Миколаєві Держенергоефективності спільно з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні представлять новий механізм підвищення енергоефективності ОСББ.

Радник голови Держенергоефективності, директор ТОВ «КиївЕСКО» Олексій Корчміт розповість про механізм фінансування проектів ОСББ — ЕСКО-житло. Він вже діє у Києві та Херсоні, але, завдяки зусиллям Департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій та КУ «Центр енергоефективності м. Миколаєва», наше місто стане першим, в якому презентують механізм.

Існуючі інструменти залучення коштів, зокрема, ремонтний фонд або кредити фінансових установ є неефективними та затратними.

ЕСКО-житло (Енергосервісні контракти) — це інноваційний механізм фінансування проектів ОСББ в частині утеплення та модернізації опалення, які мають високу вартість. Тобто, це — утеплення, оплата за яке здійснюється за рахунок економії, що гарантується ЕСКО-компанією.

Зазначену ЕСКО — компанію обирає ОСББ і отримує наступні переваги:

  • економія на оплату за опалення (від 50%);
  • утеплення «під ключ» (від проектування до експлуатації);
  • відсутність фінансових та технічних ризиків;
  • підвищення комфорту житлових умов;
  • підвищення комерційної вартості житла (приблизно на 25%).

Запрошуємо всіх до лекторію, який відбудеться 8 червня, о 9:30 на Соборній площі.

Для участі просимо зареєструватись за номерами тел.: 0501915099, 0673245520, або за посиланням: https://form.jotformeu.com/81203826455354.

Також, за можливості, просимо заповнити анкету для інвестора та надіслати до 4 червня на електронну адресу: [email protected].

Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій

 image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: