Мапа порталу

З урахуванням попередніх періодів миколаївські споживачі послуг заборгували теплопостачальникам понад 330 млн грн

У п’ятницю, 25 травня, виконком міської ради погодив проект рішення “Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 рр.”, який визначає календарний план роботи комунальних служб міста до початку опалювального сезону.

Так, згідно проекту рішення, департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено проаналізувати підсумки та недоліки минулого опалювального сезону та вжити заходів щодо їх усунення, створити міський штаб з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 рр, а також запровадити систему контролю за станом підготовки міського господарства до зими.

Про підсумки опалювального сезону 2017-2018 рр. відзвітував заступник директора департаменту ЖКГ Олександр Рєпін:

Відповідно до заходів, затверджених рішенням виконкому міської ради від 12.05.2017 “Про заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період та його сталого проходження” комунальними службами міста була проведена значна робота. Опалювальний сезон пройшов без ускладнень, значних аварій, відключень та завершився 3 квітня поточного року. В опалювальний період 2017-2018 рр. працювали 210 котелень, у тому числі 103 котельні “Миколаївобленерго”, 1 Миколаївська ТЕЦ, 2 котельні ДП НВКГ “Зоря” - “Машпроект”, 13 котелень управління охорони здоров’я, 1 котельня управління освіти, 26 котелень управління з питань культури та охорони культурної спадщини, 6 котелень управління у справах фізичної культури і спорту, 32 відомчих котельні ОСББ та 6 котелень департаменту праці та соціального захисту.

За період проходження опалювального сезону найбільш проблемні ситуації виникали на теплових мережах Миколаївської ТЕЦ, загалом було зафіксовано 11 аварійних ситуацій.

- Після закінчення опалювального сезону згідно затвердженого графіку Миколаївська ТЕЦ з квітня цього року провела гідравлічні випробування теплових мереж в Інгульському районі. За результатами перевірки виявлено 19 дефектів, 8 із них вже усунено, продовжуються ремонтні роботи щодо усунення інших порушень, - зазначив Олександр Рєпін, - Триває підготовка “Миколаївоблтеплоенерго” до зимового періоду 2018-2019 рр. Наразі загальна кількість котелень підприємства складає 109 од.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко зауважив, що до 1 жовтня 2018 року комунальні служби міста повинні завершити роботи з ремонту, відновлення, промивки внутрішньобудинкових систем опалення, перевірки і забезпечення належного стану приладів обліку теплової енергії, ізоляції трубопроводів, утеплення підвальних приміщень та місць загального користування житлових будинків, об'єктів соціальної сфери.

Олександр Рєпін поінформував, що на сьогоднішній день триває планова робота з підготовки об’єктів освіти, охорони здоров’я, культури, соцзахисту та житлового фонду до зими.

- У соціально-культурній сфері всього налічується 296 об’єктів, у тому числі 176 освітніх закладів управління освіти, 20 лікувальних закладів, 70 закладів управління культури та охорони культурної спадщини, 16 закладів управління фізичної культури і спорту, 14 закладів департаменту праці та соціального захисту, - сказав заступник директора ЖКГ.

Також було зазначено, що протягом 2017-2018 рр, підприємствами комунальної теплоенергетики спожито 59 млн кубометрів газу на суму 384 млн грн, при цьому споживачами послуг сплачено 325 млн грн. Загальна заборгованість з урахуванням боргів попередніх періодів складає 85%, а саме 332 млн грн.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/25052018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: