Мапа порталу

Під час урочистого відкриття унікальної виставки «Миколаївці на захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України» учасникам бойових дій у зоні АТО вручили сертифікати на житло

24 травня у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка, присвячена миколаївцям, які боронять нашу державу на Сході України. На виставці висвітлено події Революції Гідності, окупації Криму Російською Федерацією та основні події війни на Сході України.

Крім того, відвідувачі музею можуть ознайомитися з історією військових частин Миколаївщини, добровольчих батальйонів та їх участі у бойових діях.

Участь в урочистому відкритті виставки «Миколаївці на захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України» взяли голова облдержадміністрації Олексій Савченко, голова обласної ради Вікторія Москаленко, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, депутати обласної та міської рад, волонтери, військовослужбовці.

Основою експозиції стали особисті речі, надані військовослужбовцями-миколаївцями, трофеї із зони проведення АТО, документи і нагороди військовослужбовців.

-    Ідея про організацію такої виставки з’явилася ще у 2015 році, до її реалізації долучилися багато людей, і от нарешті нам все вдалося, - розповідає старший науковий співробітник науково-експозиційного відділу обласного краєзнавчого музею Оксана Свєтличенко.

Відкриваючи унікальний захід, голова обласної державної адміністрації Олексій Савченко відзначив, що пам’ять про тих, хто захищає мир на нашій землі, житиме вічно.

-   У нас на території області велика кількість військових частин, Миколаївщина входить до числа найпотужніших областей, які виконують бойове завдання на сході Україні. Тож я хотів би, щоб світла пам’ять про людей, яких вже не повернути, лишилася в серцях громадян, - сказав очільник області.

При цьому він додав, що комплексна програма соціального захисту населення «Турбота» дала можливість спрямувати 7,5 млн грн. на вирішення житлового питання для учасників бойових дій з числа військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції та потребували поліпшення житлових умов.

-  Ми не показували цього на всю країну, робили все без пафосу, проте ця програма є унікальною, і я хотів би, щоб інші області та міста України перейняли наш досвід. Ми вже передали 35 квартир. І сьогодні відбудеться вручення останніх п’яти сертифікатів, - заявив керівник Миколаївщини.

Сертифікати отримали учасники бойових дій Бойко Сергій Михайлович, Єфремов Сергій Миколайович, Кучина Андрій Володимирович, мати учасника бойових дій Ковальова Костянтина Сергійовича – Ковальова Олена Анатоліївна, Вишневський Ігор Сергійович.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич подякував військовослужбовцям за мужність і відданість, звитягу, виявлену при обороні цілісності нашої держави; депутатам обласної та міської рад за всебічну підтримку ініціатив, що стосуються поліпшення побуту та матеріального забезпечення учасників бойових дій на сході країни.

Крім того, міський голова підкреслив, що сфера соціального захисту на Миколаївщині займає одне з перших місць, і, звісно ж, особлива увага приділяється потребам військовослужбовців.

Вагомий внесок у спільну справу роблять волонтерські організації, представники яких протягом кількох років активно допомагають військовослужбовцям та їх родинам.

Координатори Центру допомоги учасникам антитерористичної операції Ольга Малярчук та Неллі Яровенко виступили зі словами вдячності за підтримку в організації унікальної експозиції.

-   Головне для всіх нас – це мир. І після перегляду виставки ви маєте вийти з чітким розумінням, що у нас – сонце, небо, усміхнені діти, - сказала Ольга Малярчук.

З початку бойових дій у зоні АТО загинули  152 жителя Миколаївщини. Неллі Яровенко закликала всіх вшанувати їх пам’ять хвилиною мовчання.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/24052018_6)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: