Мапа порталу

Миколаїв - 30 місто, що приєдналося до ProZorro.Продажі

У четвер, 24 травня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підписав Декларацію про співпрацю з електронною платформою ProZorro.Продажі щодо ефективного продажу і оренди комунального майна. Зазначимо, що Миколаїв став 30 містом, яке приєдналося до реформи державних продажів в Україні.

Оскільки керівник міста сьогодні перебуває з робочим візитом у Києві, зустріч з представниками проекту ProZorro.Продажі провів його заступник Сергій Диндаренко.

- Миколаїв зацікавлений у запровадженні ефективної системи електронних продажів, адже це, насамперед, сприятиме розвитку добросовісної конкуренції, публічності та прозорості дій міської влади. Сьогодні Миколаїв приймає естафету інших міст, які вже підключилися до платформи ProZorro. Ми розглядаємо цей проект як перспективне джерело збільшення доходів до міського бюджету, - сказав Сергій Диндаренко.

Керівник проекту ProZorro.Продажі Олексій Соболев розповів, що державне підприємство “Прозорро Продажі” Міністерство економічного розвитку і торгівлі України зареєструвало у квітні поточного року.

- Ми розпочинали як пілотний проект і всього за два роки довели ефективність платформи ProZorro.Продажі. Наразі на електронних аукціонах продано державного майна на 8,4 мільярди гривень. До нас вже приєднались великі державні підприємства та з Миколаєвом вже 30 міст, які успішно використовують систему державних  прозорих аукціонів”, - розповів Олексій Соболев, - Крім того, ми вже встигли отримати і міжнародне визнання - цього року проекту дали антикорупційну нагороду від C5 Accelerate та USA Institute of Peace в рамках конкурсу “The Shield in the Cloud Innovation Challenge” https://goo.gl/hGZUwj”.

Олексій Соболев зазначив, що на сьогоднішній день комунальні підприємства по всій країні виставляють на аукціони комунальне майно, права оренди, права на розміщення рекламних матеріалів, право на проведення ярмарків тощо. А всі кошти йдуть до місцевих бюджетів. Цього літа через електронні аукціони ProZorro.Продажі продаватимуться й суб'єкти малої приватизації по всій Україні, так як система стала обов'язковим інструментом для продажу комунального майна по всій країні.

Начальник управління комунального майна міської ради Мкртич Мкртчян акцентував увагу на важливісті проведення закупівель саме у електронній системі  ProZorro, відзначивши, що таким чином місто отримає більше коштів, громадськість матиме можливість слідкувати за цим, а бізнес зможе брати участь в аукціонах і давати кращу ціну.

- Міський голова Олександр Сєнкевич поставив чітке завдання управлінню комунального майна: усі процедури мають проходити  тільки публічно, тому що завжди усе, що стосується продажів та закупівель має певні корупційні ризики, що в свою чергу призводить до недовіри з боку миколаївців. Підписання Декларації доводить: ми підтримуємо тільки прозорі правила гри, - резюмував Мкртич Мкртчян.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/24052018_7)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: