Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів Президенту України Петру Порошенку про пріоритетні для міста проекти і попросив сприяння в їх реалізації

У середу, 23 травня, під час спілкування з Президентом України Петром Порошенком Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич звернув увагу Глави держави на низку проблемних питань, які хвилюють місто і для вирішення яких необхідно сприяння керівництва країни.

Так, Олександр Сєнкевич розповів про незадовільний стан асфальтового покриття дороги державного значення, яка проходить через Миколаїв.

- Є частина дороги державного значення, яка проходить через місто. Вона йде з Києва на Одесу. На повороті до Одеси ми маємо великі проблеми з якістю дорожнього покриття, - сказав Олександр Сєнкевич і зазначив, що ремонт дороги повинен здійснювати облавтодор, але при цьому місто на умовах співфінансування може взяти участь у відновленні її покриття.

Петро Порошенко пообіцяв звернутися до Укравтодора з проханням терміново виділити кошти, необхідні для ремонту дороги.

Олександр Сєнкевич додав, що місто може за свій рахунок розробити проектно-кошторисну документацію на ремонт дороги.

Також міський голова звернувся до Глави держави з проханням посприяти у вирішенні проблеми водопостачання віддалених районів Миколаєва, в яких немає централізованої подачі води.

- Миколаїв славиться своїми спортсменами. Наприклад, в цьому році миколаївець  став володарем золотої олімпійської медалі, - додав Олександр Сєнкевич. - Сьогодні ми ремонтуємо центральну частину головного стадіону міста, відновлюємо тренувальне поле. Крім того, в рамках державно-приватного партнерства на території стадіону ми плануємо з підприємцями зробити криті тенісні корти. У цьому проекті нам не вистачає близько 20 млн.грн. Якщо з державного фонду регіонального розвитку виділять гроші, ми зможемо активізувати реалізацію проекту.

Вислухавши Олександра Сєнкевича, Петро Порошенко пообіцяв, що звернеться до Уряду, щоб на місто Миколаїв виділили 10-15 млн.грн. для втілення в життя пріоритетних проектів.

Також мер Миколаєва звернув увагу Глави держави на проблеми, які існують з отриманням кредиту ЄБРР на оновлення пасажирського транспорту. У підсумку Петро Порошенко запросив Олександра Сєнкевича на нараду до Києва для вирішення цього питання.

Крім того, Миколаївський міський голова попросив допомоги в реалізації проекту ремонту очисних споруд, який фінансується за рахунок коштів ЄІБ, і реконструкції Соборної площі. 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/230518)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: