Мапа порталу

"Я готовий бути вашим провідником у справі залучення інвестицій до Миколаєва", - Олександр Сєнкевич взяв участь у бізнес-форумі за участі впливових бізнес-кіл Нідерландів та Бельгії

У середу, 23 травня, у Миколаєві відбувся бізнес-форум, у ході якого впливовим бізнес-колам європейських країн презентували інвестиційний потенціал Миколаєва.

У роботі форуму взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступник голови облдержадміністрації Олександр Кушнір, представники Бельгії та Нідерландів в Україні Люк Якобс, Едуард Хукс, а також делегація представників бізнесових кіл цих країн, головний виконавчий директор Європейського публічного ТОВ “North Sea Port” Даан Шальк (Daan Schalck), президент Регіональної торгово-промислової палати Миколаївської області Ігор Катвалюк, керівники понад 20-ти підприємств області та міста.

Представники влади, дипломатичних місій, міжнародних компаній і фондів, торгових палат та бізнесу обговорювали можливі напрямки співробітництва, у тому числі і у галузі суднобудування.

Привітав учасників форуму мер Олександр Сєнкевич, відзначивши, що Миколаїв - це місто, куди потрібно інвестувати. 

- Сьогоднішня зустріч - гарна нагода представити наш  потенціал та дізнатися більше про роботу найбільших підприємств Європи. Зустрічі влади і бізнесу, потенційних інвесторів, міжнародних організацій, інших учасників бізнес-ринку дуже важливі, тому що результати переговорів впливають на розвиток вітчизняної економіки, - сказав Олександр Сєнкевич, - Міська влада зацікавлена у співпраці з іноземними партнерами і я завжди кажу потенційним інвесторам, що я готовий бути їх представником, захищати їх інтереси, адже головна мета такої співпраці - нові робочі місця для миколаївців та розвиток економіки міста.

Після цього іноземним гостям продемонстрували інформаційні матеріали “Invest in Mykolaiv”, які були розроблені спеціально для потенційних інвесторів і містять перелік інвестиційних проектів в місті.

В рамках проведення бізнес-форуму представники найбільших підприємств в галузі суднобудівництва розповіли про свій успішний досвід  щодо розвитку портової інфраструктури.

- Наш порт входить в десятку найбільших європейських портів. Ми цінуємо міжнародне співробітництво, понад 60% нашої діяльності відбувається в інших країнах Європи. Якщо говорити про кількість переробленого вантажу, то за минулий рік ми переправили близько 67 млн тонн вантажів, крім того 57 млн тонн ми доставили по внутрішніх шляхах судноплавства країни. Левова частка вантажу поставляється за допомогою морської навігації. Наш порт надає 100 тисяч робочих місць. Коли  ми приїхали до Миколаєва та ознайомилися з його розвиненою портовою інфраструктурою, отримали приємні враження та зробили висновок: тут є гарна можливість співпрацювати, - резюмував головний виконавчий директор Європейського публічного ТОВ “North Sea Port” Даан Шальк.

В рамках проведення форуму між Регіональною торгово-промисловою палатою Миколаївської області та Торгово-промисловою палатою Фландрії - VOKA (Бельгія) було підписано меморандум щодо співпраці з метою інтенсифікації контактів між діловими колами України та Бельгії.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/23052018_7)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: