Мапа порталу

У Миколаєві з робочим візитом перебуває Президент України Петро Порошенко

У середу, 23 травня, у Миколаєві з робочим візитом перебуває Президент України Петро Порошенко. В рамках візиту голова держави відвідав Суднобудівно-судноремонтний завод “Нібулон” у Миколаєві

Петро Порошенко взяв участь в урочистостях з нагоди введення в експлуатацію нових потужностей підприємства, ХХІV Міжнародної виставки “Суднобудування-2018” та ХVІ спеціалізованої виставки “Водний транспорт”. У заході також взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, голова облдержадміністрації Олексій Савченко, керівництво міста та області, представники ЗМІ та миколаївці.

Президент України зазначив, що суднобудівно-судноремонтний завод “Нібулон” сьогодні активно будує повнокомплектні судна, незважаючи на складні економічні умови в країні.

Під час візиту до Миколаєва Петро Порошенко підписав Закон “Про внесення змін до Митного Кодексу України щодо збереження та розвитку вітчизняної суднобудівної промисловості суднобудування в Україні” та проект Закону України “Про ратифікацію Фіінансової угоди (Проект модернізації української залізниці), який передбачає модернізацію інфраструктури ПАТ “Укрзалізниця” між Україною та Європейським Інвестиційним Банком.

- Відповідні зміни, які вносяться до Митного кодексу, створять додаткові можливості для розвитку вітчизняної суднобудівної та судноремонтної галузі, підвищення її конкурентоспроможності. Сьогодні підписую також важливий фінансовий документ Проект Закону “Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським Інвестиційним Банком”, який активізує зростання інвестицій в економіку України. Йдеться про модернізацію залізниці, зокрема напрямку “Долинська-Миколаїв-Колосівка”. Загальний обсяг інвестицій складає понад 300 млн євро. Головна мета - полегшити залізничне сполучення з миколаївськими портами, забезпечити збільшення завантаження портів, прискорення обробки вантажу та підвищення якості надання транзитних послуг, забезпеченню гідного статусу України як транзитної держави - сказав Петро Порошенко.

У ході заходу разом з керівником підприємства “Нібулон” Олексієм Вадатурським  Петро Порошенко взяв участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію елеваторного комплексу та збудованого причалу на перевантажувальному терміналі, спуску на воду багатоцільового морського буксира Т3500 та закладці будівництва двох нових кораблів: буксиру POSS-115 і самохідного перевантажувачу П-140.

Після цього Президент України оглянув експозицію Міжнародної виставки, яка проходить на території підприємства “Нібулон”.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/23052018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: