Мапа порталу

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» просить міську раду виділити фінансову допомогу в 35 млн.грн.

У середу, 16 травня, постійна депутатська комісія з питань економічної та інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально-економічного розвитку розглянула звернення ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» про виділення фінансової допомоги в розмірі 35 млн.грн.

Керівник підприємства Микола Логвінов розповів, що ця сума необхідна для виплати зарплати і погашення боргів по податках. За його словами, підприємство зазнає значних збитків. А це ставить під питання стабільне функціонування ОКП «Миколаївоблтеплоенерго». Щоб забезпечити стабільність роботи, підприємству як раз і необхідна така значна сума. На даний момент власних коштів підприємства вистачить до середини червня.

- Чому нам необхідна така допомога? У серпні минулого року ціна на бюджетний газ збільшилася на 35 відсотків, але тарифи нам відкоригували 2 січня 2018 року. Через це ми недоотримали чистого прибутку 8 млн.грн. До того ж несвоєчасне коригування тарифів призвело до збитків ще близько 6 млн.грн. Тарифи збиткові! У нас також є невиробіток товарної продукції у зв'язку з теплою зимою - ми невиробили продукції на 35 млн.грн., - зазначив Микола Логвінов. - На сьогодні по сезону населення заборгувало 56 мільйонів, надходження грошей від населення буде близько 6 мільйонів гривень. 6 мільйонів гривень я повинен витратити на інвестпрограму. Власні кошти підприємства плануємо витрачати на підготовку до зими. Заборгованості із зарплати немає.

Разом з тим, як зазначив директор підприємства, роботи з енергомодернізації, які проводилися минулого року, дали можливість знизити збитки. Так, збитки за 1 квартал 2018 року порівняно з фінансовими втратами за аналогічний період минулого року знизилися на 8,7 млн.грн.

Наприклад, власними силами підприємство привело до ладу близько 17 км тепломереж, реконструювали 2 тепломережі, одна з них близько 200 км по вул. Новобудівна, інша по пр. Героїв України. Крім того, відремонтували низку котелень.

Також Микола Логвінов розповів, що на даний момент ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» виконало 30% запланованих робіт з підготовки до зими.

Вислухавши керівника підприємства, депутат Сергій Карцев зазначив, що 35 млн.грн. - велика сума. І рішення про те, виділяти її чи ні, необхідно приймати після того, як тимчасова депутатська група, яку пропонується створити, детально вивчить стан справ на ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

- 35 мільйонів гривень - це серйозна сума для бюджету. Є пропозиція: виходьте на сесію, фракції дадуть по 2 депутата, плюс фахівці. Ви повинні 35 мільйонів гривень розібрати по великим блокам, підтвердити, що треба, що не треба. І на сесію виходити вже зі зрозумілою цифрою, - сказав Сергій Карцев.

У підсумку члени депутатської комісії підтримали таку пропозицію.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/160518)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: