Мапа порталу

Олександр Сєнкевич підтримав ідею проведення другого бігового напівмарафону у Миколаєві: “Ми відкриваємо наше місто для України і для всього світу”

На початку листопада у Миколаєві планують провести масштабний спортивний напівмарафон, який об’єднає у місті тисячі спортсменів із різних куточків світу.

Для того, щоб  обговорити ключові моменти підготовки та проведення заходу у середу, 16 травня, організатори забігу - представники компанії NewRun” зустрілися з мером Олександром Сєнкевичем, заступником начальника управління фізичної культури і спорту міської ради Наталією Манзюк та головою федерації легкої атлетики України в Миколаївській області Анатолієм Бугайовим.

Про досвід проведення спортивних забігів розповів очільник компанії “NewRun” Максим Кривенко.

- Вперше такий напівмарафон ми провели у Полтаві, до нього долучилися понад 3 тисячі бігунів зі всієї країни, серед них як професійні спортсмени, так і аматори. Основна дистанція - 21, 07 км. Щоб залучити до заходу максимальну кількість учасників, у тому числі і тих, хто професійно не займається бігом, окрім дистанції у 21 км у рамках марафону є і менші забіги. Дистанція на 10 км розрахована на людей, які мають певну фізичну підготовку. Дистанція на 3 км - для тих, хто тільки починає займатися спортом. Є також і дитячі забіги: 300 м для дітей до 10 років та 1 км для підлітків, - сказав Максим Кривенко.

Організатори зазначили, що біговий маршрут для учасників буде  прокладено центральними вулицями міста. Участь у марафоні братимуть дорослі і діти, а також люди з обмеженими можливостями.

У свою чергу голова федерації легкої атлетики України в Миколаївській області Анатолій Бугайов зазначив, що в його розпорядженні є рішення федерації про відмову в укладанні угоди з організацією “New Run” у зв’язку з тим, що подібний захід вже було проведено іншим організатором у травні поточного року.

Коментуючи цю ситуацію, міський голова Олександр Сєнкевич підкреслив, що для нього неважливо, хто є організатором заходу, тому що, перш за все, слід враховувати інтереси мешканців міста.

- Усі спортивні заходи, які проходять в Миколаєві, організовані не для федерації або міського голови, вони - для миколаївців. Ми насамперед повинні дбати про їх здоров'я. У тому, що напівмарафон проводять вдруге, а організаторами є різні компанії, бачу тільки плюс, в цьому є дух змагання, отже такий захід пройде на вищому рівні. Миколаїв довго був закритим містом і не варто продовжувати таку політику. Ми відкриті для України і для всього світу. Миколаїв - не місто-якір, Миколаїв -  місто вітрил, тому ми повинні йти тільки вперед і вгору, - сказав Олександр Сєнкевич, пообіцявши надати необхідну підтримку в проведенні заходу.

У свою чергу організатори забігу висловили міському голові вдячність за розуміння та запросили миколаївців до участі в “осінньому напівмарафоні”.

- Будемо раді бачити миколаївців  на справжньому святі здоров'я, - резюмував Максим Кривенко.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_5/16052018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: