Мапа порталу

Створення інклюзивних-ресурсних центрів, впровадження концепції «Нова українська школа», реконструкція колектора по вул. Лєсковій, виконання проектів в рамках Громадської бюджету: міська влада визначила пріоритетні цілі, для реалізації яких з бюджету мають намір виділити додаткове фінансування

Створення і розвиток інклюзивно-ресурсних центрів, впровадження концепції «Нова українська школа», збільшення зарплат миколаївським педагогам, забезпечення городян пільгової категорії безкоштовним проїздом у трамваях і тролейбусах, ліквідація аварії на каналізаційному колекторі по вул. Лєсковій, виконання проектів в рамках Громадської бюджету. Такі питання сьогодні в першу чергу потребують додаткового фінансування з бюджету Миколаєва.

На даний момент місто має певний обсяг коштів, які можуть бути спрямовані на виконання зазначених завдань. Головні розпорядники коштів вже підготували і направили в департамент фінансів міської ради свої бюджетні запити. Їх проаналізували і узагальнили для підготовки проекту рішення міськради про внесення змін до бюджету Миколаєва.

«Нова українська школа» - одна з ключових реформ, які на даний момент втілюють в життя у нашій країні. Головна її мета - створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. На першому етапі реформа передбачає створення відповідних умов для першокласників: ремонт кабінетів, придбання сучасного навчального обладнання і меблів. У Миколаєві в рамках «Нової української школи» планують створити 163 класи в усіх школах міста.

На впровадження концепції «Нова українська школа» в Миколаєві з міського бюджету мають намір виділити 15 млн.грн.

Крім того, одним із першочергових завдань, які сьогодні стоять перед міською владою, є відновлення каналізаційного колектора по вул. Лєсковій. На даний момент для ліквідації аварії на колекторі з резервного фонду, обсяг якого становить 2,5 млн.грн., рішенням виконкому міськради виділено 2 млн.грн. Однак цієї суми недостатньо для заміни аварійних каналізаційних мереж, адже кошторисна вартість проекту складає 17 млн.грн.

При цьому управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертає увагу на те, що техногенно-екологічну обстановку в місті ускладнюють різноманітні фактори ризику. Тому управління звернулося з пропозицією збільшити резервний фонд на 25 млн.грн. Частину цих грошей планується направити на реконструкцію аварійного колектора по вул. Лєсковій.

Також в Миколаєві будуть створювати і розвивати інклюзивні-ресурсні центри, в яких повинні навчатися діти з особливими освітніми потребами. Для цього з міського бюджету мають намір виділити 2 млн.грн. Ці гроші необхідні для того, щоб відповідно до вимог часу оснастити інклюзивно-ресурсні центри, створити в них комфортні умови для навчання особливих діток.

Важливим питанням сьогодні є виділення додаткових грошей, необхідних для підвищення зарплати миколаївським педагогам. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України з 1 січня 2018 року збільшилася зарплата для цієї категорії працівників, тому з міського бюджету необхідно додатково виділити 21,9 млн.грн., 1,7 млн.грн. з яких - за рахунок залишку освітньої субвенції.

Також сьогодні актуальним є збільшення витрат на компенсацію проїзду в електротранспорті пільгової категорії городян і виділення грошей на комп'ютерно-томографічне обстеження пацієнтів в ЛШМД. Для цього з бюджету міста планують додатково виділити 12,8 млн.грн. і 0,7 млн.грн. відповідно.

До числа першочергових завдань входить реалізація програми «Громадський бюджет Миколаєва». Так, за результатами відкритого голосування були визначені проекти, які в 2018 році реалізуються в рамках Громадської бюджету, на загальну суму 10 млн.грн. Після голосування Координаційна рада з питань Громадського бюджету визначила головних розпорядників коштів, які відповідальні за реалізацію проектів-переможців. Тепер необхідно, щоб до міського бюджету на 2018 рік внесли зміни і виділили необхідну суму - 10 млн.грн.

На виконання заходів, пов'язаних з соціально-економічним розвитком окремих територій, які були передбачені в 2017 році, планують направити 20,2 млн.грн, 20 млн.грн з яких - залишки субвенції з державного бюджету.

Крім того, відповідно до затвердженої міською радою процедури депутати спільно з головними розпорядниками бюджетних коштів надали пропозиції щодо виконання у 2018 році доручень виборців. На ці цілі спрямують 17,3 млн.грн.

Також планується виділити 1,5 млн.грн. на оздоровлення та реабілітацію дітей з інвалідністю, хворих на церебральний параліч.

Це першочергові напрямки витрат. Насправді потреб значно більше. В цілому в зв'язку з тим, що наявний додатковий фінансовий ресурс обмежений, на даний момент тільки 20% пропозицій головних розпорядників коштів є можливість профінансувати.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: