Мапа порталу

Олександр Сєнкевич привітав директора Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії Миколу Берсона з творчим ювілеєм

У п’ятницю, 20 квітня, міський голова Олександр Сєнкевич завітав до Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії, щоб привітати керівника закладу Миколу Берсона з творчим ювілеєм - 30 років професійної діяльності.

У вітальному слові, Олександр Сєнкевич відзначив значний вклад театру у розвиток культурного життя Миколаєва та вагомі творчі досягнення його керівника.

- Багато років свого життя Микола Берсон присвятив Миколаївському академічному українському театру.  Його творчий шлях - це історія справжньої людини мистецтва, що завжди прагне до нового, - зазначив міський голова.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що  Микола Берсон доклав максимум зусиль для того, аби Миколаївський український театр драми та музичної комедії став  найкращим. Шляхом постійного творчого пошуку та професійного росту, театру вдалося заявити про себе не тільки у рідному місті, але й далеко за його межами.

- Читаючи вашу біографію, ми не припиняємо захоплюватися вами. Дякую за вашу майстерність, знання та безцінний досвід!, - звернувся до ювіляра Олександр Сєнкевич.

За багаторічну плідну діяльність у галузі культури й дозвілля, відданість справі та вагомі професійні здобутки Олександр Сєнкевич нагородив Миколу Берсона Подячним листом Миколаївської міської ради та пам’ятним знаком "Зірка культури Миколаєва", запровадженим управлінням культури та охорони культурної спадщини міської ради в 2017 році.

Зазначимо, що Микола Берсон - володар вищих звань у сфері національної культури: народний артист України, заслужений діяч мистецтв, заслужений працівник культури, кавалер ордена “За заслуги” усіх ступенів. Під його мудрим керівництвом  Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії неодноразово ставав лауреатом престижних Всеукраїнських фестивалів і конкурсів.

Микола Берсон  очолив театр у 1988 році. Кожного сезону тут відбувається 8-9 прем’єр. Лише за останні десять років театр показав 3 200 вистав, які подивилися понад 1,5 мільйона глядачів. У вересні 2001 року театру  було присвоєно статус академічного. В діючому репертуарі театру 38 вистав різних жанрів. Пріоритетне значення надається українській класичній та сучасній драматургії, створенню освітянських спецпроектів.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/20042018_10)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: