Мапа порталу

Депутати міської ради затвердили План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату

У четвер, 19 квітня, на засіданні 35-ї сесії Миколаївської міської ради депутати затвердили  План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату міста Миколаєва до 2030 року, згідно з яким Миколаїв бере на себе добровільне зобов’язання скоротити викиди парникових газів у навколишнє середовище на території міста через реалізацію заходів з енергозбереження, використання енергоефективних технологій та підвищення рівня свідомого ставлення населення до питань екології та енергоощадності.

Нагадаємо, що 6 квітня 2017 року Миколаївська міська рада приєдналася до Європейської ініціативи «Угода мерів», взявши на себе добровільні зобов’язання розробити та затвердити План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату міста Миколаєва до 2030 року. 

Угода мерів – це ініціатива, спрямована на сталий енергетичний розвиток та адаптацію до зміни клімату. “Угоду мерів” підписали вже 168 міст України, які взяли добровільні зобов'язання знизити викиди СО2 на 30% до 2030 року. Миколаїв став одним із 7 тисяч європейських муніципалітетів, які приєдналися до цієї ініціативи і обрали шлях енергоефективності та скорочення викидів вуглекислого газу в атмосферу.

План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату міста Миколаєва було розроблено департаментом енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради. План є  базовим документом для співпраці з міжнародними організаціями, у встановленому порядку його буде направлено на розгляд Європейської комісії.

Зазначимо, що виконання Плану дій передбачає вдосконалення системи управління підприємствами й організаціями житлово-комунального господарства, розвиток ринкових відносин у галузі, створення конкурентного середовища і ринку послуг, залучення інвестицій у галузь, зокрема на засадах  публічно-приватного партнерства та ЕСКО-механізмів, зменшення витрат та втрат енергоносіїв у житлово-комунальному господарстві, проведення ефективної енергозберігаючої політики, підтримку розвитку різних форм самоорганізації населення як партнерів у реалізації Плану дій.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/19042018_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: