Мапа порталу

Секретар міської ради Тетяна Казакова провела прес-конференцію, в ході якої розповіла про виконану роботу і свої плани на майбутнє

У середу, 18 квітня, секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова провела прес-конференцію, в ході якої розповіла про результати своєї роботи і плани на майбутнє, а також оцінила ефективність роботи депутатського корпусу.

- Я написала заяву на звільнення у понеділок, 16 квітня. Згідно з КЗПП, мене повинні звільнити через два тижні, тому що заяву написала за власним бажанням. Але нам ще треба провести сесію - винести проект рішення і проголосувати за нього. Необхідно дотриматися процедури. Як тільки Олександр Федорович підписує мою заяву про звільнення, я не маю права підпису. У четвер, 19 квітня, я проводжу сесію, тому що нам потрібно закрити деякі важливі питання і проекти рішень, які я повинна підписати. Крім того, до наступної сесії я повинна пройти постійну регламентну комісію і розмістити на сайті міської ради проект рішення щодо свого звільнення. І абсолютно точно я не буду відкликати свою заяву про звільнення. Але якщо з юридичної точки зору через два тижні я повинна буду проводити сесії і брати участь в роботі міськради, я не буду порушувати вимоги закону. З будь-якої ситуації потрібно виходити коректно. Моє рішення не повинно шкодити комусь чи чомусь. У період після прийняття рішення про імпічмент міському голові Олександру Сєнкевичу тільки дуже складні обставини могли мене змусити написати заяву про звільнення. Я ніколи не тікаю з корабля. І в цей раз я не втекла. До того ж я дотрималася процедури - відразу подала заяву до ВР з проханням про призначення дострокових виборів Миколаївського міського голови. Після я чітко розставила завдання, чекаючи, що через півроку пройдуть дострокові вибори. Зараз можлива така ситуація, все до цього йде. Якщо на сесії не збереться достатня кількість голосів з питання мого звільнення з посади секретаря міськради, я все одно піду. Я не зміню свого рішення. Я, як секретар міської ради, не хочу бути цинічною по відношенню до депутатів. Я вважаю, що сьогодні перевибори потрібні, але залишатися на посаді секретаря міськради я не можу, адже це буде цинічно з мого боку. Я хочу бути відкритою і чесною з депутатами. Депутатський корпус вибрав мене секретарем міськради майже одноголосно. Тоді депутати з відкритим серцем і повагою мене обрали. Я сподіваюся, і сьогодні колеги мене підтримають, - сказала Тетяна Казакова.

Також Тетяна Казакова розповіла, що рішення міської ради про відсторонення від обов'язків мера Олександра Сєнкевича для неї було несподіванкою.

- Я до кінця не вірила, що це станеться. Після прийнятого міськрадою рішення про імпічмент, я зрозуміла, що не зможу приділяти достатню увагу роботі на посаді секретаря міської ради. Тоді, враховуючи, що рішення я звикла приймати самостійно, я зрозуміла, що мені необхідно прийняти багато важливих для міста рішень, вони будуть жорсткими, і я буду виходити з того - потрібно це місту чи ні, - сказала секретар Миколаївської міської ради. -
В аркуші погодження проекту рішення щодо імпічменту міському голові найбільше моїх зауважень. Адже я з самого початку була проти цього рішення. Саме тому під час сесії міської ради, яка пройшла 5 жовтня, я двічі заявила про конфлікт інтересів. На жаль, я не змогла до кінця захистити Олександра Федоровича. Але при цьому ми з ним завжди будемо сперечатися, і в спілкуванні з ним я буду відстоювати свою точку зору до останнього.

Крім того Тетяна Казакова відзначила, що повністю підтримує проведення дострокових виборів до міської ради.

- На сьогодні в місті є мер, який повернувся до своїх обов'язків. Я вважаю, що депутати міськради повинні піти на дострокові вибори. Ми говорили про це півроку тому. Я не вірю, що міськрада в нинішньому складі зможе зробити щось по-справжньому важливе і значуще. Давайте проаналізуємо діяльність міськради за 2,5 роки. Що ми зробили таке велике? Ми щось побудували? Ми щось запустили? Якщо ці 2,5 роки ми розглядали як час для розкачки і підготовки для реалізації масштабних проектів, вже через рік ми б побачили перші результати, - підкреслила Тетяна Казакова.

Тетяна Казакова подякувала колегам за наданий їй шанс попрацювати на посаді секретаря міської ради.

- Я дуже вдячна депутатам міськради за такий шанс. 2,5 роки тому ми були молодими і недосвідченими депутатами, не знали всіх тонкощів. Але через 2-3 місяці людина освоюється як депутат. З огляду на мій досвід секретаря та в.о. мера, можу з упевненістю сказати, що тепер я знаю все. Якщо 2,5 роки тому я могла говорити про бізнес, і не була поінформована про процеси, які тут відбуваються, то зараз я знаю, коли потрібно посіяти, щоб через півроку або рік отримати результат, - зазначила Тетяна Казакова.

При цьому вона назвала роботу міської ради неефективною: «Робота міськради за 2,5 роки є неефективною. Зривів немає. Насправді, було дуже багато зроблено в мікрорайонах. Але місту потрібна стабільність. Потрібен мер, який керує містом не один сезон. Для того, щоб побачити глобальні зміни, міський голова повинен займати свою посаду хоча б два терміни. Якщо я зараз скажу, що депутати і чиновники нічого не робили, це буде неправда. Чиновники багато працювали, а депутати провели важливу роботу на своїх округах. Але цієї роботи недостатньо для того, щоб значно покращити життя міста. І зараз нам доцільно оновитися. Навіть якщо склад депутатського корпусу зміниться на 20-30%, це вже буде серйозний поштовх до змін».

Також Тетяна Казакова звернула увагу на те, що на сьогодні одним із пріоритетних завдань є перерозподіл коштів бюджету на 2018 рік. Це необхідно, зокрема, для придбання нового томографа, перегляду заробітної плати вчителів, завершення ремонту в ЛШМД. Крім того, важливо прийняти і затвердити кредитні угоди з ЄБРР та ЄІБ. На думку секретаря міської ради, вони допоможуть покращити кредитну історію Миколаєва, а це, в свою чергу, дасть новий поштовх для розвитку міста.

Завершуючи прес-конференцію, секретар міської ради Тетяна Казакова відзначила, що за минулий час вдалося успішно підготувати міське господарство до зими, прийняти бюджет на 2018 рік. Крім того, до Нового року головну площу міста - Соборну перетворили в особливе місце, яке кожен день створювало сотням миколаївців по-справжньому святковий настрій.

Тетяна Казакова відзначила, що Миколаїв - прекрасне місто, його чекає яскраве майбутнє.

- У нас шикарне місто і я вірю в те, що ми зробимо його ще кращим, - сказала Тетяна Казакова.

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/190418)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: