Мапа порталу

Літературні вечори, краєзнавчий вook-квест та креативні заходи просто неба: у Миколаєві відкрилась виставка місцевих видавництв “Миколаївська книга”

У середу, 18 квітня, в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбулось урочисте відкриття XVI виставки місцевих видавництв - презентації сучасної друкованої продукції “Миколаївська книга”. На книжковому ярмарку  свої доробки представили письменники, літератори, місцеві книговидавці та видавничі центри вищих навчальних закладів.

Виставку приурочили до Всесвітнього дня книги й авторського права, який відзначається 23 квітня. Зазначимо, що цьогорічний книжковий форум включає широкий спектр культурних заходів з популяризації місцевих видавництв, авторів, книг та читання серед городян. На жителів і гостей міста чекають молодіжний історико-краєзнавчий вook-квест, зустрічі з митцями, літературні вечори - насичена програма виставки розрахована на різний читацький смак і вік.

За традицією культурний захід проходить за підтримки Миколаївської облдержадміністрації та Миколаївської міської ради.

Аби поспілкуватися з місцевими видавцями та письменниками на захід завітали чимало гостей. Серед них - представники обласної та міської влади, творчої інтелігенції, громадські діячі, викладачі навчальних закладів, молодь.

Із вітальним словом виступив перший заступник міського голови Володимир Криленко.

- З кожним роком конкуренція між електронними та паперовими книгами зростає. Чи переможе електронна книга друковану? Особисто для мене - ні.  Ніщо не може замінити ті емоції, коли тримаєш нову книжку у руках, відчуваєш легкий запах типографської фарби, гортаєш сторінку за сторінкою та чуєш звук їх шелестіння. Я радий, що проведення виставки “Миколаївська книга” стало традицією. Хочу від себе особисто, від імені міського голови Олександра Сєнкевича,  від всієї нашої громади подякувати за вашу творчість, невтомну працю, за те, що присвячуєте весь свій вільний час дослідженню історії свого рідного міста. Бажаю вам творчих успіхів, натхнення, цікавих ідей!, - звернувся до присутніх Володимир Криленко.

Зазначимо, що в рамках проведення виставки «Миколаївська книга» відбудеться творчий вечір «Радощі й біду беру, як долю» видатного миколаївського художника Андрія Антонюка. На зустрічі буде представлена виставка художніх полотен видатного майстра, яка дозволить присутнім доторкнутися до яскравого таланту митця, насолодитися його неповторним метафізичним світом, насиченим алюзіями та складними сюжетами. На дітей та молодь чекають зустрічі з улюбленими дитячими письменниками.

Окремий день виставки буде присвячено патріотичній темі. Під рубрикою «Патріотична варта» відбудуться вечір пам'яті та вшанування Героїв АТО, а також історичні замальовки про козацьку добу.

Під рубрикою «Міські прогулянки або Бібліотека+» городянам будуть запропоновані креативні заходи просто неба – презентація другого видання Я. Етінгера «Садівництво м. Миколаєва Херсонської губернії та його околиць» у парку «Народний сад» за партнерської підтримки краєзнавчого порталу «Николаевский базар» та молодіжний історико-краєзнавчий BooK-Квест «Миколаївський феномен: люди, події, факти». Вулична гра відбудеться захоплюючим та пізнавальним маршрутом в історичній забудові центральної частини Миколаєва за підтримки Міжнародної організації з міграції в рамках проекту згуртування громади «Миколаїв: ми – коло», який реалізується у партнерстві з управлінням з питань культури та охорони культурної спадщини міськради.

Під час роботи виставки місцевих видавництв традиційно відбудеться урочисте нагородження переможців XІІ обласного конкурсу «Краща Миколаївська книга».

У завершальний день виставки, «Миколаївська книга» запросить «На гостини до Книжкової оранжереї» в оновлену бібліотеку-філіал №13 ЦБС для дорослих м. Миколаєва.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/18042018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: