Мапа порталу

«Я хочу подякувати вам за підтримку в той час, коли мені було важко. У свою чергу, я обіцяю, що буду підтримувати вас», - Олександр Сєнкевич провів відкриту зустріч з миколаївцями

У понеділок, 16 квітня, міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з активними миколаївцями, яким не байдужа доля рідного міста. Під час відкритої і тривалої бесіди мер розповів про основні напрямки розвитку міста, а жителі обласного центру поставили Олександру Сєнкевичу хвилюючі їх питання.

Олександр Сєнкевич зазначив, що такі зустрічі будуть проводитися на регулярній основі, і подякував усім за підтримку та активну громадянську позицію.

- Я хочу подякувати вам за підтримку в той час, коли мені було важко. У свою чергу, я обіцяю, що буду підтримувати вас, - сказав керівник міста, підкресливши, що небайдужість миколаївців надихає і додає сили відстоювати інтереси міста.

Олександр Сєнкевич додав, що нинішній рік буде непростим. Але, не дивлячись на це, він націлює виконавчі органи міської ради на реалізацію важливих інфраструктурних проектів. Найближчим часом планується перерозподіл бюджетних коштів. При цьому будуть враховуватися найголовніші потреби Миколаєва.

Керівник міста розповів і про те, для чого бюджетні гроші кладуть на депозит. Олександр Сєнкевич звернув увагу на те, що це робиться для раціонального використання коштів міської скарбниці. Адже за законодавством гроші, заплановані під певні проекти, не можна використовувати на інші цілі. І на той період, поки проект не втілять в життя, бюджетні кошти доцільно розмістити на депозитному рахунку в банку. Таким ось чином вони можуть принести додатковий дохід, а не лежати мертвим вантажем.

- Кошти бюджету плануються під реалізацію того чи іншого проекту. Якщо ці гроші вже розподілені, то використовувати їх на інші цілі ми вже не можемо. З того часу, коли буде проводитися експертиза проектної документації, проходити тендер, до моменту завершення робіт може пройти від декількох місяців до півроку. Наприклад, тендер на будівництво тролейбусної лінії на Намиві проходив близько 6 місяців. За цей час з грошима, які лежать на нашому рахунку в казначействі, ми нічого не можемо зробити, крім як розмістити на депозиті. Які від цього плюси? Місто заробляє додаткові гроші, які згодом можуть бути використані для реалізації інших проектів. Крім того, вони зміцнюють банківську систему, адже розміщуються в державних банках, - пояснив Олександр Сєнкевич.

Міський голова звернув увагу і на проблему асфальтового покриття миколаївських доріг, стан якого залишає бажати кращого. Це викликає справедливі нарікання мешканців обласного центру.

- Потрібні мільярди гривень, щоб в Миколаєві відремонтувати всі дороги. Зараз в місті проводять ямковий ремонт. Також планується поточний ремонт дорожнього покриття. На жаль, при формуванні бюджету в кінці минулого року на капітальний ремонт доріг в цьому році грошей не виділили. Але найближчим часом ми будемо перерозподіляти бюджетні кошти і передбачати гроші на капітальний ремонт доріг, - сказав Олександр Сєнкевич.

Разом з тим, на даний момент в місті втілюють в життя низку важливих проектів, спрямованих на модернізацію інфраструктури. Це, наприклад, проекти, покликані покращати пасажирські перевезення, будівництво дюкеру в Варварівку, яка відчуває дефіцит води, реконструкція каналізаційних та водопровідних мереж.

Олександр Сєнкевич попросив городян продовжувати проявляти активну життєву позицію та брати участь у вирішенні нагальних проблем Миколаєва.

Після цього миколаївці поставили запитання меру. Вони в основному стосувалися благоустрою міста, розвитку транспортної інфраструктури, покращання пасажирських перевезень, підтримки ОСББ, соціального захисту населення, боротьби з незаконними спорудами, вирішення питання бродячих тварин.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/170418)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: