Мапа порталу

Шановні миколаївці! У Центрі надання адміністративних послуг можна замовити витяг з кадастру

Витяг з кадастру (ДЗК) – це документ, що підтверджує внесення даних земельної ділянки до державного земельного кадастру.

Витяг з кадастру – це також одна з форм надання державним реєстратором відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку може бути виданий будь-яким Державним кадастровим реєстратором, адміністратором центру надання адміністративних послуг, уповноваженою посадовою особою виконавчого органу місцевого самоврядування.

Згідно п. 44 Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 № 868  для проведення державної реєстрацiї права власностi на земельну дiлянку державної або комунальної власностi заявник подає витяг з Державного земельного кадастру про таку земельну ділянку.

Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України «Про Державний земельний кадастр» отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку є обов'язковим при вчиненні правочинів щодо земельної ділянки (купівля-продаж, дарування, обмін, оренда, спадкування, тощо).

Слід зазначити, що згідно п. 3 ст. 38 Закону України «Про Державний земельний кадастр» Відомості Державного земельного кадастру надаються на платній основі, крім випадків, визначених цим Законом.

Для здійснення повноважень, визначених законом, органи державної влади та органи місцевого самоврядування користуються відомостями і документами Державного земельного кадастру щодо земель та земельних ділянок, розташованих на відповідній території, на безоплатній основі.

За надання відомостей справляється адміністративний збір:

за витяг з Державного земельного кадастру про:

земельну ділянку - 0,05 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1762 грн. - прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 01.01.2018 р. х 0,05 = 88,10 грн).

Департамент надання адміністративних послуг міської ради

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: