Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: З ліфтовими компаніями, які не виконують свої зобов'язання, необхідно розривати договори

У понеділок, 16 квітня, під час апаратної наради Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич жорстко розкритикував роботу ліфтових компаній, які не виконують свої зобов'язання.

Олександр Сєнкевич відзначив, що останнім часом надходять скарги на роботу деяких ліфтових компаній, співробітники яких відмовляються у вихідні дні виходити на аварійні виклики. При цьому міський голова зазначив, що справно працююче ліфтове обладнання є запорукою безпеки городян. Тому обслуговуючі компанії повинні в цілодобовому режимі підтримувати його функціонування.

- У них повинні бути диспетчерські пункти, необхідна кількість фахівців відповідної кваліфікації, цілодобове чергування, - підкреслив Олександр Сєнкевич. - Мене не цікавить назва компанії. Мене цікавить стан ліфтового обладнання.

Керівник міста звернув увагу на те, що виконувати роботи з обслуговування та утримання житлових будинків повинні ОСББ та керуючі компанії. Однак він наполягає на тому, щоб питаннями дератизації та дезінсекції займався департамент житлово-комунального господарства. Крім того, він вважає, що обирати компанію для обслуговування ліфтового господарства міста також повинен департамент ЖКГ, а не ЖЕКи.

- Питанням обслуговування ліфтового обладнання і його коректної роботи також повинен займатися департамент ЖКГ. Тому що це стосується безпеки людей. Якщо ми платимо за ці послуги, то ми, а не якийсь ЖЕК, маємо право визначати, яка компанія буде обслуговувати ліфти, - сказав Олександр Сєнкевич.

Миколаївський міський голова дав доручення розібратися з ситуацією, що склалася, і в разі, якщо ліфтові компанії порушують свої зобов'язання, розривати договори.

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/160418_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: