Мапа порталу

Незабаром у Миколаєві розпочнуть вимірювати пасажиропотік у громадському транспорті

Представник компанії «А+С Україна» у Миколаєві Денис Моляка повідомив, що невдовзі у нашому місті розпочнеться дослідження та вимірювання пасажиропотоку у рамках розробки Плану сталої міської мобільності.

Про це йшла мова у ході зустрічі за участі Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, що відбулася у мерії 11 квітня. Так, за словами Дениса Моляки, наразі триває реалізація першого етапу розробки Плану сталої міської мобільності, що передбачає комплексний аналіз транспортної системи у Миколаєві.

-           Враховуючи актуальність даного питання, нам потрібна підтримка міської влади. До вивчення пасажиропотоку у Миколаєві плануємо залучити компанію Gemicle, досвідчених фахівців якої запросили на нашу зустріч. Починати плануємо з комунального транспорту – тролейбусів та трамваїв, проте було б чудово, аби приватні перевізники зробили крок назустріч місту та погодилися встановити необхідне обладнання у своїх транспортних засобах, - відзначив Денис Моляка. - З наступного тижня почнемо вимірювання пасажиропотоку, аналіз безпеки дорожнього руху та вивчення інтенсивності руху на перехрестях міста.

Детально про те, яким чином здійснюватиметься облік пасажирів міського транспорту, про інструменти та можливості системи розповіли представники компанії Gemicle Дмитро Малушенко та Артем Балдуєв. Вони відзначили, що для компанії це перший досвід співпраці з містом, досі робота велася з підприємствами-перевізниками у напрямку підвищення ефективності їх діяльності.

-   Компанія Gemicle – єдиний крупний виробник систем підрахунку пасажирів, - повідомили фахівці. – Ми працюємо й на міжнародних ринках, зокрема, запроваджуємо великий проект у Грузії.

Як це працює: обладнання встановлюється у транспортному засобі безпосередньо над дверним отвором: сенсорні датчики руху враховують кожного пасажира, який заходить чи виходить. Інформація відправляється на сервер та узагальнюється. У Європі такі системи обліку пасажирів використовуються паралельно з електронними технологіями оплати за проїзд.

Дослідження планують завершити до кінця квітня. Якщо підприємства-перевізники відмовляться брати у ньому участь, облік пасажирів у маршрутках проводитиметься волонтерами за допомогою мобільного додатку.

-    Для того, щоб зібрана інформація була максимально точною, незабаром у Миколаєві пройде ще й соціологічне дослідження, яке охопить п’ять тисяч городян із різних районів міста, - додав Денис Моляка. – Миколаївцям запропонують розповісти про свої пересування містом протягом попереднього дня, у тому числі пішки, на велосипеді, громадським транспортом тощо. Результати опитування підвищать точність вимірювання пасажиропотоку та будуть враховані при розробці транспортної стратегії міста.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/11.04.2018_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: