Мапа порталу

Депутати, голова адміністрації та жителі Заводського району обговорили проблемні питання місцевої територіальної громади

У вівторок, 13 березня, в адміністрації Заводського району пройшла перша робоча нарада представників депутатського корпусу з керівництвом адміністрації, присвячена питанням життєдіяльності та розвитку району.

Нагадаємо, що проведення відкритих зустрічей за участю посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів та громади ініціювала в.о. міського голови-секретар міської ради Тетяна Казакова.

Відкриваючи захід, секретар міської ради акцентувала увагу, що практика проведення нарад за участі депутатів міської ради та керівництва районних адміністрацій була започаткована ще в 2015 році.

- Я теж брала участь у таких зустрічах і вважаю, що вони були дуже результативні та ефективні, - відзначила Тетяна Казакова, - такі заходи, без сумніву, вплинули на подальшу діяльність міської влади. Вважаю, що не рідше, ніж один раз в квартал заступники міського голови повинні проводити в адміністраціях районів відкриті наради, що стосуються проблем місцевої громади. Спілкування у формі діалогу дасть розуміння наболілих питань та дозволить швидше їх вирішити.

Голова адміністрації Віктор Дмитрук розповів про перспективні плани щодо розвитку району та створення більш комфортних умов проживання для територіальної громади.

Так, він звернув увагу на необхідність розробки паспортів фасадів будівель на магістральних вулицях міста, що сприятиме залученню інвесторів та розвитку туризму у Миколаєві.

Керівник району порушив питання щодо забудови міста, відзначивши, що для будівельних компаній Миколаїв так і залишається не привабливим.

- У 2018 році адміністрація Заводського району планує провести реконструкцію зелених зон. Крім того, необхідно привести малі архітектурні форми до єдиного, уніфікованого вигляду. Тим самим ми змінимо і вигляд міста в цілому. Адміністрацією вже розпочата робота з паспортизації району: за кожним бізнес-об’єктом буде офіційно закріплена територія для благоустрою, - зазначив Віктор Дмитрук.

Також голова адміністрації запропонував розглянути можливість відродження кінотеатру «Іскра», оскільки на території Заводського району немає масштабного культурного центру.

У ході зустрічі депутати міської ради, які представляють інтереси мешканців Заводського району, активно піднімали проблемні питання стосовно функціонування сфери житлово-комунального господарства, соціального захисту, роботи сфери торгівлі тощо.

Так, Вячеслав Карцев звернув увагу керівництва адміністрації району на необхідність посилити роботу у напрямку виявлення бездоглядних дітей.

- У мкрн Ялти, наприклад, це жахливо – діти живуть у траншеях теплотрас. Тож, особлива роль має бути відведена службі у справах дітей адміністрації району. Можливо, слід збільшити кількість співробітників, адже цим питанням потрібна максимальна увага, - вважає депутат міської ради.

Про нагальну необхідність налагодження взаємодії між представниками тепло-, водо- та газопостачальних організацій з адміністраціями районів заявив депутат Сергій Шульгач. Він обурений численними фактами проведення розриттів щойно відремонтованого асфальтового покриття для ліквідації аварійних ситуацій на мережах або ремонтних робіт. Депутат вважає, що такі заходи повинні бути узгоджені з адміністраціями, які відповідають за стан благоустрою на території району. Крім того, підприємства та організації, які здійснюють роботи, повинні самостійно відновлювати покриття та наводити лад після проведених робіт.

Сергій Карцев вніс пропозицію про запровадження у Миколаєві програми "90/10" для приватного сектору.

- Два роки тому депутати міської ради відпрацювали програму «90/10» для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Сьогодні ОСББ міста вже «б’ються» за те, щоб потрапити до цієї програми та покращувати свої житлові умови, - нагадав Сергій Миколайович.

Користуючись присутністю секретаря міської ради, директора департаменту ЖКГ міської ради, керівництва району, депутат закликав розпочати підготовку подібної програми для приватного сектору.

- Я готовий надати багато аргументів на користь того, що така програма буде успішно працювати. Власник дуже бережно ставиться до прилеглої території, до всього, що йому належить. Якщо він залучить частину своїх коштів, повірте, навколо будуть і квітники, і палісадники, - заявив Сергій Карцев.

Голова комітету самоорганізації мкрн Ялти порушив питання щодо внесення змін до Плану зонування міста, відповідно до якого Ялти – промислова зона:

- У районі проживає біля 2 тисяч городян, а він - промисловий. Ми нічого не можемо зробити. Свого часу мешканці мікрорайону власними силами проклали газо- та водопровід, провели інтернет-мережу. На даний час проблемні питання – це реєстрація громадян (майже половина з яких проживають на території району без реєстрації), а також зростання кількості самозабудов.

Активну участь у обговоренні взяли представники ОСББ міста, які нарікали на недостатність кваліфікованої інформації щодо функціонування об’єднань громадян, а також недоліки нормативно-правової бази.

Результати робочої наради будуть відображені у офіційному протоколі, де зафіксують всі виступи та питання, порушені у ході зустрічі. Зібрана інформація стане керівництвом до дії для посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/13032018_5)

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: