Мапа порталу

Взаємодія заради захисту інтересів дітей

З метою координації зусиль всіх зацікавлених установ у соціальному захисті дітей, особливо тих, які опинилися у складних життєвих обставинах, службою у справах дітей адміністрації Центрального району проводиться систематична робота. Перевірки виховної роботи  навчальних закладів надають можливість поліпшити ефективність роботи по виявленню проблемних ситуацій та виробити своєчасні заходи щодо їх подолання.

19.02.2018 р. завідувачем сектору захисту прав, свобод та законних інтересів дітей служби у справах дітей Батовською Ю.В. проведено перевірку виховної роботи у   ДНЗ  №84, в ході якої вихователям та психологу закладу було надано рекомендації щодо налагодження взаємодії у діагностичній роботі з сім'ями вихованців, застосовування різних методик та форм роботи з дітьми та їх батьками з метою подолання виявлених проблем, роз’яснено алгоритми вжиття заходів щодо захисту інтересів дитини та розвитку особистої відповідальності батьків, як законних представників дитини, механізм залучення служби у справах дітей у разі виявлення недбалого ставлення батьків до виховання дітей.  

Крім того, було проведено круглий стіл з вихователями, під час якого були розглянуті актуальні проблеми щодо соціального захисту дітей. Особливу увагу було зосереджено на необхідності профілактики насилля в сім’ях та дитячого травматизму, враховуючи високі показники дитячої смертності за 2017 рік. До того ж адміністрація та педагогічний склад закладу були проінформовані про зміни у чинному законодавстві щодо сімей та дітей, які були переміщені з зони АТО, постраждали внаслідок воєнних дій.

З метою своєчасності вжиття заходів для соціального захисту дітей даної категорії було роз’яснено необхідність інформування служби у разі їх виявлення. Враховуючи, що навчальні заклади постійно долучаються батьками до розв’язання спорів щодо врегулювання зустрічей з дітьми або встановлення їх місця проживання, представником служби було рекомендовано вихователям направляти батьків для вирішення конфліктних ситуацій до служби, за жодних обставин не ставати на бік жодного з батьків, адже дане питання має вирішуватися  лише на законних підставах.

Адміністрація Центрального району 

IMAGE FOLDER (/files/News/21022018)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: