Мапа порталу

Робоча група вирішила, що у школі №45 треба реалізувати комплексний проект щодо будівництва котельні, налагодження системи опалення та теплосанації

У п’ятницю, 16 лютого, за дорученням секретаря Миколаївської міської ради Тетяни Казакової у міській школі №45 відбулась робоча зустріч начальника управління інформаційної політики та зовнішніх відносин департаменту міського голови Микити Козиренка з батьківським колективом навчального закладу щодо ситуації з несправною системою опалення.

Зустріч відбулась за участіпредставників КП “”Капітальне будівництво м Миколаєва”,  представників підрядної організації та керівництва школи №45.

Зазначимо, як повідомлялось раніше, батьки дітей,  які навчаються у школі,  неодноразово скаржились на низьку температуру у класах  (13 градусів тепла).

5 лютого перший заступник Миколаївського міського голови Володимир Криленко відвідав загальноосвітню школу №45, перевірив роботу системи опалення, а також висловив керівництву навчального закладу ряд зауважень щодо усунення наявних недоліків.  Вже 6 лютого відбулось розширене засідання робочої групи, в ході якої присутні вирішили відкоригувати  проект та провести комплексну технічну експертизу, при цьому було зазначено, що будівля школи потребує комплексної енергомодернізації.

У ході зустрічі батькам розповіли про висновки, які зроблено за результатами обговорення профільних фахівців.

Так, до 9 лютого проектна організація ТОВ “АК ЄВГРОЙЛ” надала КП “Капітальне будівництво м. Миколаєва” та департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій теплотехнічний та гідравлічний розрахунок по об’єкту “Нове будівництво котельні ЗОШ №45”, згідно з яким у навчальному закладі було проведено заміну системи опалення.

- З метою детального аналізу проектних рішень КП “Капітальне будівництво м. Миколаєва” розпочинає роботу з підготовки та коригування проектно-кошторисної документації по об’єкту в частині заміни теплоносія на газові або твердопаливні котли. За підсумками засідання останньої робочої групи ми з департаментом енергетики,  енергозбереження та запровадження інноваційних технологій прийняли спільне рішення щодо розробки механізму комплексного вирішення питання з несправним опаленням та щодо теплосанації школи №45 з метою реалізації єдиного проекту одним замовником будівництва, - розповіла представник КП “Капітальне будівництво м. Миколаєва”

Після того, як будуть підготовлені розрахунки,  фахівці департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій,  КП “Капітальне будівництво м. Миколаєва” спільно з управлінням освіти міської ради направлять звернення на ім’я секретаря Миколаївської міської ради Тетяни Казакової з узгодженою пропозицією щодо комплексної реалізації проектів з будівництва котельні, налагодження системи опалення та теплосанації  школи №45 протягом 2018 року.

Зазначимо, що два роки тому у школі замінили усі опалювальні прилади. За словами директора навчального закладу, на сьогодні труби не підтримують необхідну температуру, вони теплі зверху та холодні знизу.  На його думку, у ситуації, що склалася, є вина підрядника.

Представник КП “Капітальне будівництво м. Миколаєва” розповіла, що спочатку  проект було створено з метою установки на території школи електричної котельні, при цьому не врахували великі витрати на проведення кабелю. На даний момент орієнтована вартість проекту є економічно невигідною для міської влади. Аби проект був рентабельним, прийнято рішення про встановлення газової або твердопаливної котельні.

У ході зустрічі батьки також  мали  можливість поспілкуватися з представниками влади та розповісти про інші проблеми, які потребують вирішення. Відповідаючи на питання присутніх, Микита Козиренко запропонував створити ініціативну групу, яка буде представляти думку батьківського колективу.

- Головне завдання  ініціативної групи полягає у налагодженні  комунікації, що дозволить оперативно реагувати на будь-яку вашу проблему. Питання щодо несправної системи опалення у школі на особистому контролі  секретаря міської ради Тетяни Казакової. Дякую за вашу небайдужість та бажання змінити ситуацію. З боку міської влади зробимо усе необхідне, аби наступного року температурний режим у школі був оптимальним, - звернувся до батьків школи №45 Микита Козиренко.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/16022018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: