Мапа порталу

У Миколаєві вшанували пам'ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2018 року у Миколаєві відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. За щорічною традицією афганці пройшли ходою до парку Перемоги, де встановлений пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам.

У ході мітингу голова обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу Юрій Соловей підкреслив, що сьогодні не має значення приналежність до політичних сил, партій та рухів: «Ми всі афганці, й прийшли до пам’ятного знаку, щоб віддати шану нашим загиблим братам. Не буду багато говорити, оголошую хвилину мовчання за хлопцями, які загинули в афганській війні»

До учасників урочистого зібрання звернулися керівники міста та області. Перший заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь нагадав про значущість дати 15 лютого для воїнів –інтернаціоналістів: «29 років тому радянські війська залишили Афганістан. 2378 українців загинули у тій війні. Більш, ніж 160 тис осіб пройшли через жахіття бойових дій. Ми це пам’ятаємо, шануємо, віддаємо їм належне. Незважаючи на те, яку оцінку дає історія, відповідальність завжди лежить на політиках. А солдат, який присягнув своїй Батьківщині, та залишився вірним цій присязі,у всі часи заслуговує виключно на повагу».

Перший заступник голови обласної ради Іван Кухта згадав героїзм і мужність наших воїнів, які ніколи не зникнуть з народної пам’яті: «Ви стали прикладом для всього покоління. Від щирого серця бажаю вам мирного неба, міцного здоров’я та добробуту у ваших оселях».

Щороку 15 лютого українці згадують тих, кого вже немає поруч, висловлюють вдячність тим, хто пройшов дорогами війни і нині став взірцем мужності та стійкості. Володимир Криленко, перший заступник Миколаївського міського голови  наголосив, що міська влада у Миколаєві розуміє свій обов’язок перед людьми, які пройшли війну, перед тими, хто і зараз перебуває у вирі бойових дій. Він розповів, що днями воїнам-афганцям було вручено ключі від двох квартир, придбаних за кошти міського бюджету. Слова щирої вдячності, побажання здоров’я та благополуччя, добра і злагоди у рідних домівках прозвучали на адресу афганців.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/15022018)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: