Мапа порталу

У Миколаївській міській раді обговорили можливість участі підприємств морегосподарського комплексу в ремонті міських магістралей

  Сьогодні, 19 січня, віце-мер Юрій Степанець провів нараду з представниками підприємств морегосподарського комплексу, присвячену ремонту міських магістралей, якими проходить маршрут руху великовантажного транспорту.

Так, учасники наради обговорили можливість участі підприємств морегосподарського комплексу в відновленні покриття вул. Новозаводської та вул. Турбінної.

Як відзначив Юрій Степанець, нерідко вага вантажних автомобілів, що курсують до підприємств, перевищуючи нормативи, визначені законодавством. Це негативно позначається на асфальтобетонному покритті.  Це руйнує асфальтобетонне покриття.  

Віце-мер звернув увагу на те, що відповідно до рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 11.04.2016 № 325 «Про заходи щодо оптимізації руху великовантажного автотранспорту до підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації» дороги по вул. Новозаводській та вул. Турбінній є безальтернативною частиною маршруту руху великовантажного транспорту до стивідорних компаній.

Однак на сьогодні асфальтобетонне покриття вул. Новозаводської та вул. Турбінної знаходиться в незадовільному стані.

Виконавчими органами Миколаївської міської ради вживаються заходи з утримання та поточного ремонту цих доріг, проте без влаштування якісного твердого покриття  ефект від виконаних робіт триває недовго.

Виходом з ситуації є проведення капітального ремонту цих доріг з використанням сучасних матеріалів. За попередніми розрахунками  вартість робіт складає близько 120 млн.грн.

Але провести їх виключно за рахунок бюджетних коштів на сьогодні немає можливості. Тому міська влада звертається до підприємств морегосподарського комплексу з пропозицією взяти участь у ремонті доріг по вул. Новозаводській та вул. Турбінній.

Представники стивідорних компаній відзначили, що порушене питання є слушним і актуальним. Однак остаточну відповідь на нього мають дати засновники та акціонери компаній.

Результатом обговорення стало визначення подальших кроків, спрямованих на вирішення обговореної проблеми.

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/190118_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: