Мапа порталу

Миколаївці відзначають Хрещення Господнє

У п’ятницю, 19 січня, сотні миколаївців відзначають Хрещення Господнє традиційним купанням.

Із самого ранку в Кафедральному соборі Різдва Богородиці відбулось хрещенське богослужіння. Після служби хресна хода пройшла по вул. Лягіна та Інгульським узвозом.

Завершилась процесія на нижній набережній. Там заздалегідь підготували місце для купань, біля якого чергували рятувальники та поліція. Біля річки Інгул митрополит Миколаївський та Очаківський Питирим провів коротку службу та окропив миколаївців освяченою водою. Після урочистого чину освячення води усі охочі почали занурення.

Безпеку громадян на водному об’єкті забезпечували співробітники Миколаївського обласного гарнізону оперативно-рятувальної служби.

Під час масових купань на нижній набережній чергують 18 осіб з особового складу, 4 од. техніки, 1 водолаз та катер на повітряній подушці.

З метою недопущення виникнення надзвичайних подій,  “озброївшись” технікою та аварійно-рятувальним спорядженням, співробітники ДСНС області присутні  і в інших місцях масового занурення людей.

Так, на Водохреща рятувальники будуть чергувати і на нижній набережній бульвару ім. Адмірала Макарова, Яхт-клубу та мкрн Намив.

Додатково в кожному районі області рятувальники чергуватимуть у традиційних місцях для купання.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/19012018_1)

 Фото О.Сайковського

IMAGE FOLDER (/files/News/19012018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: