Мапа порталу

Управління охорони здоров'я міської ради пропонує вирішення проблеми щодо надання послуги з проведення МРТ та КТ-обстеження для пацієнтів у невідкладних станах

Управління охорони здоров’я міської ради пропонує вирішення проблеми щодо надання послуги з проведення МРТ та КТ-обстеження для пацієнтів у невідкладних станах. Як зазначила 19 січня у ході брифінгу в прес-центрі міської ради начальник управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, питання неодноразово піднімалося і на постійних комісіях у міськраді, і серед городян.

-    Особливо це стосується пацієнтів, які цілодобово надходять у лікарню швидкої медичної допомоги. Фахівці управління охорони здоров’я міської ради ознайомилися з досвідом інших міст, зокрема, Одеси, де відпрацьована ця технологія. За результатами сформована пропозиція, з якою ми вийшли до керівництва міста. Пропонується укласти угоду з приватними підприємцями, які працюють на території лікарні швидкої медичної допомоги, і якісно надають послугу комп’ютерної томографії пацієнтам не один рік, - розповіла Ірина Шамрай.

За інформацією головного лікаря ЛШМД, орієнтовно протягом року невідкладного проведення МРТ та КТ-обстеження потребують  1100 осіб.

-    За результатами попередніх перемовин при укладанні договору ціна послуги може бути знижена, - додала керівник управління, - ціна питання на рік – близько 700 тис грн. Ми просимо додатково виділити ці кошти управлінню охорони здоров’я міської ради, щоб закрити питання. За проведеними підрахунками, вартість томографу становить 25-30 млн грн., крім того, необхідне фінансування на його обслуговування, утримання медичного персоналу – ще десь півмільйона гривень. Тоді як закупівля послуги допоможе уникнути додаткових витрат з міського бюджету та вирішити нагальну проблему для мешканців Миколаєва.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/brifvakcin)

 

 

  


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: