Мапа порталу

Миколаїв стовідсотково забезпечений вакциною від дифтерії та правцю. Зробіть щеплення, захистіть себе від небезпечних інфекцій!

Миколаїв стовідсотково забезпечений вакциною від дифтерії та правцю, кожен миколаївець може зробити щеплення за місцем проживання. Про це повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Ірина Шамрай 19 січня під час брифінгу у прес-центрі Миколаївської міської ради.

-          Згідно з календарем профілактичних щеплень, вакцинацію слід проводити кожні 10 років. На жаль, раніше медичні заклади не були забезпечені цією вакциною, тож кількість щепленого населення знизилася до 45%. Це не дає можливості підтримувати колективний імунітет, і у нас можуть виникати випадки захворюваності на дифтерію і правець, - відзначила керівник управління.

Останній випадок захворюваності був зафіксований у грудні 2017 року у 77-річного мешканця Нового Бугу, він проходив лікування в обласній лікарні.  

-          Кожен миколаєвець, незалежно від віку, може звернутися до медичного закладу за місцем проживання, безкоштовно отримати щеплення, захистивши себе від цих небезпечних інфекцій,  - додала Ірина Шамрай.

Вона відзначила, що, на жаль, у країні зафіксовано випадки захворювання і на дифтерію, і на правець, проте сироватки від цих хвороб в Україні немає.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/brifvakcin)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: