Мапа порталу

Потрібна консультація з соціальних питань? Телефонуйте на короткий номер 15-07

11 січня 2018 року у Миколаєві розпочав роботу інформаційно-консультативний центр «Соціальна допомога 15-07», фахівці якого інформуватимуть  городян з питань призначення різних видів державної допомоги, у тому числі житлових субсидій, допомоги сім’ям з дітьми, надання пільг та компенсацій, матеріальної допомоги, та інших питань сфери соціального захисту населення.

Центр створений при департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради і, за словами представників департаменту, не має аналогів у нашій країні.

Наразі миколаївців консультуватимуть чотири фахівці у робочі дні з 09.00 до 17.00 за багатоканальним телефоном 15-07. Послуга безкоштовна,  кожне звернення фіксується.

Поки що дзвонити можна лише зі стаціонарних телефонів, проте вже ведуться перемовини з операторами мобільного зв’язку щодо реалізації можливості телефонувати на короткий номер 15-07 безпосередньо з мобільного.

Як зазначив директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Сергій Бондаренко, нововведення сприятиме своєчасному отриманню городянами важливої інформації.

-    Часом у законодавчих документах прописано, що право на отримання матеріальної допомоги людина отримує з дня звернення, тому городяни повинні якомога більше знати про свої права, що їм належить за законом, - підкреслив він. – Ми зацікавлені, щоб мешканці міста до нас зверталися. Консультаційний пункт стане своєрідним путівником для кожного миколаївця.

Керівник департаменту додав, що це не єдина новація. Для того, щоб час, проведений у районних управліннях соціальних виплат Миколаєва, пройшов для городян з максимальною користю, фахівці розробили інформаційний матеріал у вигляді соціальної реклами, який транслюється на екранах телевізорів у кожному відділенні.

-   Людина, яка прийшла вирішувати питання призначення субсидії, одночасно може отримати інформацію, корисну та цікаву для себе та своєї родини, а отже, і скористатися гарантіями, які надає держава та місцева влада, - сказав Сергій Бондаренко.  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/1507)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: