Мапа порталу

Депутати міськради розглянуть питання щодо створення КП «Центр підтримки та дозвілля внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО»

Профільні комісії ММР підтримали ініціативу створення КП «Центр підтримки та дозвілля внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО», - на думку депутатів міськради, посаду керівника комунального підприємства повинен обійняти військовослужбовець.

image

У середу, 13 грудня, на засіданні постійної комісії ММР з питань  охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту було обговорено питання про створення вищезазначеного комунального підприємства Миколаївської міської ради.

Як вказується в проекті рішення, КП створюватиметься «з метою повноцінної й всебічної підтримки учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб і членів їх сімей, відновлення їх здоров’я, повернення до активного повноцінного життя у суспільстві, зміцнення (відновлення) родинних та суспільних зв’язків, керуючись ст. 25, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

В проекті рішення також передбачено затвердження Статуту та статутного фонду комунального підприємства Миколаївської міської ради «Центр підтримки та дозвілля внутрішньо переміщених осіб та ветеранів антитерористичної операції» у розмірі 5000 (п’ять тисяч) гривень.

На початку розроблення проекту рішення контроль за виконанням даного рішення планувалося покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту та заступника міського голови Шевченка Є.В. (можливі зміни, в зв’язку зі звільненням посади заступника міського голови Євгена Шевченка.

На засіданні постійної комісії була присутня виконуюча обов’язки Миколаївського міського голови-секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова, яка представила членам комісії учасника АТО, колишнього радника екс-губернатора з питань антитерористичної операції Валентина Тимофієва, як потенційного керівника комунального підприємства, та зазначила:

«Керівник КП «Центр підтримки та дозвілля внутрішньо переміщених осіб та ветеранів антитерористичної операції» знаходитиметься в підпорядкуванні департаменту праці та соціального захисту населення 
Миколаївської міської ради. Департамент праці та соціального захисту населення та управління охорони здоров`я
Миколаївської міської ради отримали грант на 300 тисяч доларів, з міського бюджету на 2018 рік виділено 1 мільйон 400 тисяч на ремонт приміщення, в якому знаходитиметься комунальне підприємство за адресою: вулиця Кобера, 13 (загальна площа 500 кв.м.). Також передбачено софінансування в сфері медицини 2,5 мільйони гривень на придбання медичного обладнання для кімнати реабілітації внутрішньо переміщених осіб та ветеранів антитерористичної операції. В нас немає іншого приміщення, де ми могли б розмістити комунальне підприємство. Ми хочемо вкладати кошти в розвиток КП, адже місту необхідно, щоб всі питання стосовно АТО можливо було вирішити в одній будівлі, а не їздити по декільком структурам. Тобто в нас буде один єдиний центр, де людина зможе вирішити питання, які стосуються АТО. Ми, депутати, повинні відповідати за це КП, і якщо підприємство працюватиме погано, нехай нам за це буде соромно…».

image

image

image

image

Як зазначила Тетяна Казакова, грантодавці та воїни АТО вже дослідили та оцінили приміщення, інші ж об’єкти непридатні до ведення діяльності КП. До того ж, депутати міськради в будь-який момент можуть перевірити роботу та працівників комунального підприємства.

Валентин Тимофієв підкреслив, що на сьогодні оцінює функціонування комунального підприємства, як користувач послугами, які пропонуватимуться КП населенню:

«Я воїн АТО. В результаті виконання бойового завдання отримав поранення. Після звільнення від військової служби брав участь в створенні однієї з ГО, яка займається питаннями АТО. Тому в мене є своє бачення, як повинно працювати КП «Центр підтримки та дозвілля внутрішньо переміщених осіб та ветеранів антитерористичної операції».

Тетяна Казакова зазначила, що «для того щоб розуміти, як вирішувати питання переселенців та воїнів АТО, достатньо бути воїном», та додала, що готова підтримати Валентина Тимофієва на початку керування комунальним підприємством, але при умові, якщо КП буде виконувати свою роботу прозоро, а керівник підприємства щокварталу звітуватиметься перед депутатами та громадою, в тому числі і на офіційному сайті ММР.

Слід зазначити, що постійні комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку ТА з питань  прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики вже розглянули питання щодо створення КП та внесли свої правки до проекту рішення та положення підприємства. Корективи стосовно статуту КП вніс і департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

image

image

image

image

image

image

image

image

Станом на 13.12.2017 року всі правки були внесені. Тож, КП буде прибутковим для міста, тому що надаватиме деякі платні послуги, а саме психологічні тренінги.

Вищезазначені постійні комісії підтримали створення комунального підприємства Миколаївської міської ради «Центр підтримки та дозвілля внутрішньо переміщених осіб та ветеранів антитерористичної операції» та з урахуванням внесених правок рекомендували розглянути питання на сесійному засіданні міськради. 

 

Інформація управління апарату ММР


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: