Мапа порталу

Як реформуватимуть галузь охорони здоров'я Миколаєва у наступному році: готується реорганізація хірургічних та неврологічних відділень

13 грудня 2017 року в.о.міського голови - секретар міської ради Тетяна Казакова, голова комісії  міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту Сергій Мотуз та начальник управління охорони здоров'я міської ради Ірина Шамрай провели аудит умов перебування та лікування хворих в неврологічному відділенні міської лікарні №1 м. Миколаєва.

У зв’язку з тим, що неврологічне відділення знаходиться в непридатному для виконання своїх завдань приміщенні та побудоване ще в 1895 році, а в міській лікарні №3 є в наявності вільні площі та вже функціонує неврологічне відділення, планується створення на цій базі повноцінного неврологічного відділення.

У зв’язку з реформуванням галузі охорони здоров’я міста та формуванням госпітальних округів, а також з метою покращення надання медичної допомоги жителям міста та області, передбачається створення госпітального округу №3, до якого ввійдуть Очаківський, Миколаївський, Березанський, Снігурівський, Новоодеський, Вітовський райони та м. Миколаїв.

В межах госпітального округу планується відкрити дві лікарні інтенсивного лікування: на базі ЛШМД та на базі міської лікарні №3, за якими будуть закріплені жителі районів області.

У планах на 2018 рік є реорганізація двох хірургічних відділень: одне буде знаходитися на базі ЛШМД, друге – на базі міської лікарні №3. У хірургічне відділення міської лікарні №3 для підсилення ургентної хірургічної служби буде переведена частина хірургічних ліжок з ЛШМД. Ці відділення будуть надавати почергово в повному обсязі всі види ургентної хірургічної допомоги населенню та лікувати планових хворих.

У 2018 році передбачається виділення бюджетних коштів для реорганізації хірургічних відділень ЛШМД, міської лікарні №3 та неврологічного відділення, забезпечення їх необхідним обладнанням.

Управління охорони здоров'я міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: