Мапа порталу

Після висновку проектної організації буде вирішуватися доля зруйнованого будинку по вул. Севастопольській, 43, - Андрій Палько прокоментував поточну ситуацію для ТРК «Україна»

У коментарі ТРК «Україна» директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Андрій Палько розповів, як вирішуватиметься доля зруйнованого будинку на вул. Севастопольській, 43. Нагадаємо, що 20 вересня у приватному одноповерховому будинку по вулиці Севастопольській у Миколаєві стався вибух.

За словами Андрія Палька причиною трагедії стало неправильне поводження з газовим обладнанням одним із власників житла.

-   Людей з 4-квартирного будинку відселили, одразу ж відключили помешкання від постачання води, тепла, електрики та газу. На адресу всіх комунальних служб направили листи стосовно припинення нарахувань за дані послуги постраждалим. Потім розпочалася процедура щодо визначення подальших варіантів поводження з даним житлом. Експерти, які працювали на місці події, не прийшли до одностайного висновку. Тому було укладено угоду з проектною організацією, яка має ліцензію, на визначення технічного стану конструкції будинку та можливості її подальшої експлуатації. Щоб люди мали право претендувати на інше житло, прийнято рішення офіційно визнати будівлю непридатною для проживання, - відзначив Андрій Палько. – За результатами досліджень буде прийматися рішення, чи відбудовувати існуюче житло, чи придбати готове.  

Директор департаменту житлово-комунального господарства повідомив, що постраждалі отримали компенсаційну допомогу з міського бюджету (за поданням департаменту праці та соціального захисту міської ради).

-  Щодо компенсації за втрачене житло, на жаль, будинок не був застрахований, тому підстав для її надання чинним  законодавством не передбачено. Проте за результатами відповідних обстежень ми надаватимемо пропозиції депутатському корпусу, є розуміння та підтримка з їх боку, а також з боку в.о.міського голови-секретаря міської ради. У Миколаєві завершується будівництво житла за адресою: вул. Айвазовського,3. Наступного року введемо в експлуатацію 18 квартир. Можливо, знайдемо інші шляхи вирішення питання, - додав Андрій Палько.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: