Мапа порталу

Фінансові плани комунальних підприємств міста переглянуть протягом першого кварталу 2018 року

У п’ятницю, 24 листопада, виконком міської ради розглянув проект рішення щодо затвердження фінансових планів комунальних підприємств м. Миколаєва на 2018 рік.

У проект увійшли фінансові плани 26 комунальних підприємств міста із 33. Як пояснила директор департаменту фінансів міської ради Валентина Бондаренко, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України та рішення виконкому міської ради перевіряються лише фінансові плани підприємств, які є прибутковими або виходять на нуль.

-         Якщо підприємство дає у фінплані негативний результат, ми його не затверджуємо, повертаємо назад для розробки заходів щодо виправлення ситуації, - пояснила Валентина Бондаренко.

Директор департаменту економічного розвитку міської ради Тетяна Шуліченко доповіла, що за 9 місяців 2017 року 21 комунальне підприємство отримало позитивний фінансовий результат, 11 – збиткові, 1 підприємство спрацювало з нульовим результатом. Порівняно з аналогічним періодом минулого року загальна збитковість зменшилася на 42%. Зменшилася кількість працівників на підприємствах.

В.о. міського голови-секретар міської ради Тетяна Казакова нагадала, що поточного року, починаючи з вересня, почала працювати робоча група з аналізу причин безприбуткової діяльності всіх комунальних підприємств міста, до складу якої увійшли представники депутатських фракцій.

Робоча група розглянула майже всі підприємства, результати наразі незадовільні. Хоча протягом двох місяців роботи під натиском депутатського корпусу підприємства зменшили показник збитковості на 40%.  Пропоную цю роботу посилити і протягом першого кварталу 2018 року знову переглянути всі фінансові плани. Крім того, за результатами засідань робочої групи пропоную переглянути контракти керівників підприємств, які не відвідують засідання або не знають, що відбувається у них на підприємстві, - заявила Тетяна Казакова.

Члени виконкому погодили фінансові плани комунальних підприємств з урахуванням внесених змін.

Також в.о. міського голови-секретар міської ради повідомила, що депутати розглянуть пропозицію щодо відрахування 50% прибутку комунальних підприємств до міського бюджету.

-    Наразі через депутатські комісії проходить проект рішення, згідно з яким комунальні підприємства міста повинні будуть відраховувати половину від прибутку до міського бюджету, - відзначила Тетяна Казакова. – Це моя пропозиція, подивимося, що скажуть депутати.

За попередніми розрахунками, сума відрахувань складе близько двох мільйонів гривень. Про це повідомила Валентина Бондаренко.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/fp)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: