Мапа порталу

Виконком міської ради прийняв рішення винести на розгляд депутатського корпусу програму встановлення індивідуальних лічильників газу в квартирах миколаївців

У середу, 22 листопада, виконком міської ради ухвалив рішення «Про попередній розгляд проекту рішення Миколаївської міської ради «Про затвердження міської Програми встановлення індивідуальних  лічильників газу у квартирах мешканцям м. Миколаєва на 2018-2019 роки».  Таким чином, було погоджено винесення на розгляд міської ради даного питання.

- Протягом року депутати обговорювали це питання. І ми не тільки розробили цю програму, було пройдено весь  шлях її погодження у різних інстанціях. Важливо, що фінансування цієї програми передбачено проектом бюджету на 2018 рік. Таким чином, ми зрушуємо вирішення цього питання, - розповіла в.о. міського голови – секретар міської ради Тетяна Казакова.

Як розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Андрій Палько, сьогодні в Миколаєві налічується близько 26 тис. абонентів, які підпадають під дію Програми встановлення індивідуальних лічильників газу. Остання була розроблена як альтернатива державної програми встановлення побудинкових лічильників газу, яка не знайшла підтримки серед депутатів міської ради та миколаївців.

- Така програма є новаторською. Її аналогів в Україні немає, - відзначив Андрій Палько. – Передбачено кілька джерел  фінансування. Це співфінансування з державного та міського бюджетів. Інше джерело – це кошти мешканців будинків, а також інші кошти, що не передбачені діючим законодавством. Зокрема це кошти ПАТ «Миколаївгаз» - воно   передбачить знижки чи виключить показники, які   встановлюють при налаштуванні приладів обліку – це так звані монопольні послуги.

У цілому загальний бюджет Програми встановлення індивідуальних  лічильників газу у квартирах мешканцям м. Миколаєва на 2018-2019 роки становить біля 104 млн.грн. Планується, що з міського бюджету виділять 60 млн.грн. Фінансування з державного бюджету складе 30 млн.грн. За рахунок інших джерел планують залучити 14 млн.грн.

- Ця програма –   великий крок вперед, - сказала Тетяна Казакова.

 В.о. міського голови – секретар міської ради відзначила, що на даний момент діє    мораторій на встановлення побудинкових приладів обліку газу, що введено міською радою. Це було зроблено, оскільки встановлення побудинкових газових лічильників викликало обурення миколаївців.

- На даний час діє мораторій на встановлення побудинкових приладів обліку газу, оскільки проведені переговори нічого не дали. І щоб допомогти миколаївцям, була розроблена програма встановлення індивідуальних газових лічильників, - додала Тетяна Казакова. - Ми будемо звертатися до народних депутатів України, щоб вони допомогли нам співфінансувати цю програму. 

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/221117)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: