Мапа порталу

Перший елемент Стратегії: компанія-представник «великої четвірки» вимірює динаміку розвитку Миколаєва

Миколаїв – перше місто в Україні, де проводиться комплексний моніторинг динаміки розвитку міста, Індекс розвитку міста (City Progress Index (CPI).

У рамках реалізації проекту, між комунальною установою Миколаївської міської ради «Агенція розвитку Миколаєва»? та одним із світових лідерів із надання професійних послуг компанією Deloitte Ukraine?, підписано договір про співпрацю. Проект стане першим етапом розробки Стратегії розвитку Миколаєва.

«CPI – це як KPI (ключові показники ефективності – прим.) для міст. Індекс дозволяє порівняти місто із самим собою у минулому та моніторити динаміку розвитку. Це перший елемент стратегії, бо кожна стратегія починається з досліджень та аналізу даних. Індекс покриває практично всі сфери життя міста, це і безпека, і охорона здоров’я, і економічний розвиток, і освіта, і екологія… Він дозволяє зрозуміти стан та перспективи розвитку, ідентифікувати проблемні ділянки», – зазначає Ірина Патроник, координатор групи муніципального і регіонального розвитку компанії Deloitte.

City Progress Index – це інноваційний інструмент моніторингу динаміки місцевого розвитку в Україні. Індекс визначається за методологією, яка включає понад 100 індикаторів. У її розробці брали участь експерти компаній Deloitte, GfK, Baker Tilly, Агенції «Спільні зусилля» та Центру економічної стратегії. Мета Індексу: допомогти очільникам міст оцінити динаміку показників якості життя у місті, інвестиційної привабливості та інституційної спроможності органів місцевого самоврядування.

«Миколаїв – перше місто України, у якому проводиться вимірювання Індексу розвитку міста. Склалася унікальна ситуація, коли є підтримка донорської спільноти, місцевого бізнесу, сприятливі умови в самому місті для вимірювання Індексу. Ми спілкуємося з представниками департаментів, з службовцями місцевого самоврядування, які нам допомагають зібрати дані», – підкреслюють представники Deloitte.

До того ж, всі заходи з вимірювання CPI в Миколаєві відбуваються за фінансової підтримки фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) та місцевого бізнесу.

«У результаті переговорів з партнерами проекту, було досягнуто рішення проводити пілотне вимірювання у місті Миколаїв. Фонд WNISEF фінансово підтримав проект. Компанії, які представлені в Миколаївській області та місті Миколаєві виявили бажання підтримати проект. Після комунікації з місцевим бізнесом та представниками органів державної влади та місцевого самоврядування, з’явилася ідея створити у Миколаєві Раду конкурентоспроможності. Це буде основа для плідного діалогу між владою і бізнесом: для визначення спільного бачення міста у майбутньому. Важливо, щоб Індекс став цінним аналітичним продуктом, що сприятиме прогресивному розвитку міста», – вважає Ірина Патроник.

Зазначимо, що результати Сity Progress Indeх м. Миколаєва будуть презентовані вже цієї осені, на Міжнародному саміті мерів, що відбудеться 28-29 листопада 2017 року в Києві. Саміт, що проходить вже вдруге, буде присвячено інноваціям та їхньому впливу на міста. Серед гостей саміту очікується понад 100 українських очільників міст, іноземні експерти та лідери місцевого самоврядування з Канади, Ізраїлю, Словаччини, Бразилії, Швеції, Великої Британії та Нідерландів.

КУ "Агенція розвитку Миколаєва" 

IMAGE FOLDER (/files/News/ag)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: