Мапа порталу

"Діти повинні відпочивати в найкращих умовах", - Тетяна Казакова

У п’ятницю, 10 листопада, відбулося засідання виконкому міської ради, в ході якого заступник начальника служби у справах дітей Миколаївської міської ради Тетяна Хижняк доповіла присутнім про підсумки організації відпочинку та оздоровлення дітей у 2017 році.

Так, було зазначено, що протягом 2017 року у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку оздоровили  2 тис. 79 дітей пільгових категорій, що на 350 осіб більше, ніж у 2016 році. У 2018 році, за інформацією служби у справах дітей, за умови додаткового фінансування з міського бюджету, планують оздоровити  2 тис. 576 дітей.

- У 2017 році служба у справах дітей Миколаївської міської ради вперше отримала повноваження щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей пільгових категорій. З міського бюджету на оздоровчу кампанію було виділено понад 6 млн. грн.,у подальшому ця сума була збільшена на 2 млн 851 тис. грн, - повідомила Тетяна Хижняк.

Згідно тендеру, оздоровчі послуги у 2017 році надавали три заклади: комунальне підприємство “Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку “Дельфін”, оздоровчий заклад “Маяк” та оздоровчий заклад спортивного напрямку “Динамо”.

За словами Тетяни Хижняк загалом в дитячих таборах “Динамо” та “Дельфін” було оздоровлено по 250 дітей, у дитячому таборі “Маяк” у цьому році відпочило 1579 дітей.

- Із загальної кількості дітей, які отримали оздоровчі послуги, 200 осіб - діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, 68 дітей з малозабезпечених сімей, 566 дітей з багатодітних сімей, 30 дітей з обмеженими можливостями, які здатні до самообслуговування, 38 дітей - постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 31 дитина, яка опинилась в складних життєвих обставинах, 759 талановитих та обдарованих дітей, 27 дітей - відмінники навчання, 88 дітей зареєстрованих як внутрішньопереміщені особи, 160 дітей, батьки яких є учасниками бойових дій та 108 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, - резюмувала Тетяна Хижняк.

Було зазначено, що у  2017 році вперше в Україні, на базі дитячого табору “Дельфін” було реалізовано пілотний проект “Інклюзивний табір”. До участі у проекті було залучено благодійну організацією “Право на життя”, волонтери якої допомагали працівникам табору та цілодобово забезпечували супровід дітей.

В ході засідання виконкому в.о. Миколаївського міського голови- секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова підкреслила, що служба у справах дітей Миколаївської міської ради повинна розглянути усі можливості для того, аби у 2018 році відправити дітей на оздоровлення до Туреччини.  Крім забезпечення комфортних умов для дітей під час відпочинку, у міських дитячих оздоровчих закладах також має бути створено освітній простір для вивчення іноземних мов.

- Була розмова з керівниками дитячих оздоровчих закладів про створення літніх мовних таборів із вивчення англійської мови, наразі є потреба у залученні представників з США та Англії для участі у різних програмах обміну. Також, вважаю, що ми повинні розглянути можливість для того, щоб відправити дітей відпочивати до Туреччини. Діти повинні відпочивати в найкращих умовах. Для цього можна залучати грантові кошти, брати участь у різних проектах та програмах. Головне - бажання, треба бути більш активними. Служба у справах дітей повинна розглядати усі варіанти та бути ініціатором у цьому питанні, - підкреслила Тетяна Казакова.

У свою чергу, Тетяна Хижняк повідомила, що працівники служби у справах дітей Миколаївської міської ради працюють над цим питанням. Зокрема, наразі тривають перемови з Міністерством соціальної політики України з приводу отримання консультацій щодо процедури оформлення виїзду дітей за межі країни.

 Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/10112017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: