Мапа порталу

Керівники теплопостачальних підприємств міста Миколаєва звітували про свою роботу по запуску опалювального періоду

У вівторок, 24 жовтня, в Миколаївській міській раді проходить друге засідання, присвячене звітуванню заступників міського голови про роботу за 9 місяців 2017 року. Сьогодні результати своєї діяльності представляють заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства  Мкртич Мкртчян, керівники підпорядкованих йому підрозділів та комунальних підприємств.  

У четвер, 26 жовтня, відбудеться третій і останній захід, під час якого будуть заслухані заступники міського голови Олександр Омельчук, Юрій Степанець, Антон Турупалов, керуючий справами Вадим Степаненко. Потім Миколаївська міська рада приступатиме до процесу формування бюджету на наступний рік. Про це заявила в.о. міського голови - секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова, відкриваючи засідання.

За словами Тетяни Казакової, головне завдання цієї низки публічних звітів – шляхом діалогу чиновників з громадою та депутатами підняти ті питання, які повинні бути відображені у бюджеті 2018 року.

-          Сьогодні мають бути обов`язково озвучені питання пуску тепла, хто за це відповідає, крім того, інформація про програму з встановлення індивідуальних лічильників, - як ми можемо це вирішити, крім того, складові тарифу по водоканалу, - зазначила керівник міста.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Андрій Палько повідомив присутнім, що рішенням виконкому сьогодні, 24 жовтня, дано старт опалювальному періоду у Миколаєві. Він передав слово представникам теплопостачальних організацій, які детально доповіли про ситуацію із запуском тепла.

В.о. директора ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов розповів, що на сьогодні ОКП обслуговує лише місто Миколаїв.

У нас 104 котельні. У роботі 35, до кінця тижня запустимо всі. Особливих проблем немає, завдяки допомозі міської ради ми виплатили заробітну плату. Відтік персоналу припинився. Планую звернутися до депутатів ще з одним проханням – про перерозподіл для нас 7 млн грн. на виплату заробітної плати та податків, бо сезон розпочався пізно, коштів на виплату зарплати не вистачить, - зазначив Микола Логвінов.

Ситуацію по Миколаївській ТЕЦ доповів головний інженер підприємства Федір Шевченко.

-          Після прийняття розпорядження про початок опалювального періоду, ТЕЦ готується до пуску тепла. На даний момент є деякі проблемні ділянки, зокрема, по вул. Московській. Ми будемо намагатися у найкоротші терміни ліквідувати ці проблеми, - зазначив Федір Шевченко.

Депутат Миколаївської міської ради Вячеслав Карцев звернув увагу головного інженера на велику кількість розриттів по усьому місту, за які відповідає ТЕЦ, та особливо відзначив адресу: вул. Радісна, ріг Даля, де вже майже рік величезне розриття, закидане щебнем. Місцеві мешканці вже втомилися скаржитися.

Федір Шевченко, крім іншого, повідомив, що наразі підприємство проводить розрахунки та планує придбати матеріали для утеплення труб, а в зв`язку із зміною керівництва триває пошук нових підрядників.

Що стосується теплотраси по вул. Московській, підприємство разом з міською владою вирішує питання щодо її заміни.

-          Можливо, слід створити робочу групу та обговорити процес передачі труби у комунальну власність міста. Підприємство власними силами це не вирішить. Тож наразі тривають  переговори стосовно економічного ефекту , - повідомив Федір Шевченко.

Мкртич Мкртчян додав, що фінансовий стан Миколаївської ТЕЦ дуже складний, іде процес продажу підприємства, та об’єктивно зрозуміло, що ніхто його не купить.   

-          Інвестицій у підприємство немає. Робоча пропозиція, яку ми розглядаємо: порахувати окупність цієї труби, якщо місто за власний рахунок її замінить, передасть міському комунальному підприємству, яке надаватиме послуги з транспортування теплоносія. Якщо ми побачимо фінансову доцільність, то вийдемо до депутатів з цією пропозицією, - сказав віце-мер.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Андрій Палько підсумував виступи представників теплопостачальних підприємств та підкреслив, що була проведена величезна робота з підготовки до опалювального періоду. Так, депутатський корпус фінансово підтримав ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» - була виділена субвенція на виплату заробітної плати, що дозволило утримати працівників та вчасно і без проблем розпочати опалювальний сезон.

-         Миколаївська ТЕЦ має певні проблемні питання, адже перед опалювальним сезоном повністю змінилося керівництво підприємства. Крім того, у місті є дві ділянки теплотрас у жахливому стані – вул. Московська та вул. Погранична. У ТЕЦ по інвестпрограмі всього лише трохи більше мільйона гривень на заміну мереж, тож розраховувати на реальні вкладення не доводиться. По вул. Московській більше 80 абонентів, досить великий фронт робіт, на сьогодні потребує прийняття відповідальних рішень, - сказав Андрій Палько.

Він додав, що ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» за кошти Світового банку проведено масштабну роботу з утеплення мереж, що дозволить зменшити втрати тепла та мінімізувати витрати.  Протягом міжопалювального періоду ізольовано 29 км мереж. 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/241017_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: