Мапа порталу

Миколаївським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було проведено заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми під девізом « Рабство в сучасному світі «СТОП!»

Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз мільйони людей у світі перебувають у рабстві. Звичайно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито на ринках, як то було у прадавні часи. Однак і сьогодні  люди перетворюються на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.

Світова спільнота намагається боротися з цим явищем, але не зважаючи на це проблема торгівлі людьми останніми роками набула надзвичайного поширення.

13.10.2017 року на базі Коледжу культури і мистецтв м. Миколаєва спеціалістом Центру було проведено тренінг на тему: « Скажи «Ні!» торгівлі людьми»

18.10.2017 року з нагоди відзначення Єропейського дня боротьби з торгівлею людьми Миколаївським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на базі Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького сумісно з головним бібліотекарем абонементу для юнацтва Пономаренко С.В. проведено тренінгове заняття на тему: «Рабство в сучасному світі «СТОП!» Під час тренінгів 80 учасників мали можливість ознайомитися з видами торгівлі людьми, методами та способами залучення до експлуатації, отримали інформаційні буклети з даної тематики: «Будь обережний! Жертвою торгівлі людьми може стати кожен!» З метою недопущення потрапляння в ситуації пов’язані з торгівлею людьми учасникам  були запропоновані ситуативні ігри, перегляд відеороликів тощо. 

І на останок хочеться нагадати крилатий вираз: «Саме ти несеш відповідальність за своє життя і своє майбутнє, за свою подальшу долю. Не віддавай свого права вільного вибору в руки іншим!»

Миколаївський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

IMAGE FOLDER (/files/News/center)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: