Мапа порталу

"Робота освітньої галузі вимірюється не лише кількісними показниками виконаних ремонтів, важливий аспект - якість освіти", - Ганна Деркач звітувала про діяльність у 2017 році

У четвер, 19 жовтня, у сесійній залі Миколаївської міської ради відбулося публічне звітування заступника міського голови Євгена Шевченка та підпорядкованих виконавчих органів Миколаївської міської ради з питань гуманітарної сфери за роботу протягом дев’яти місяців 2017 року.

Начальник управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Деркач розповіла про функціонування міських навчальних закладів, стан виконання бюджету галузі, оновлення матеріально-технічної бази освітніх установ, досягнення освітян тощо.  

Освітня галузь Миколаєва налічує 170 установ, у яких працюють понад 11 тис. педагогічних працівників, навчаються більше 42 тис. дітей. 22 навчальних заклади Миколаєва визнано флагманами освіти і науки України.  

Бюджет галузі освіти на 2017 рік складає 1 млрд. 158 млн. 400 тис. 856 грн. Проте, 95,4% з цієї суми - захищені статті: заробітна плата (79%), комунальні послуги (8,6%), харчування дітей (5,5%). 2,7% залишається на придбання медикаментів, соціальні виплати дітям-сиротам, стипендії учням професійно-технічних училищ. На утримання навчальних закладів залишається 4,8% від загального обсягу бюджетних призначень, - розповіла Ганна Деркач.

При цьому вона відзначила, що на сьогодні середня заробітна платня вчителя без категорії (спеціаліста, який має 18-годинне тижневе навантаження) становить 5 тис. 792 грн., а вчителя вищої категорії - 8 тис. 601 грн.

На харчування дітей з міського бюджету поточного року було виділено понад 56 млн. грн. За ці кошти харчуються 35 тис. 509 дітей.

На капітальні ремонти закладів освіти у 2017 році з бюджету розвитку виділено 92 млн. 844 тис. грн. Станом на сьогодні видатки склали 59 млн. 891,5 тис. грн. Виконання бюджету становить майже 65%: проведено капітальний ремонт будівель та приміщень у 22 закладах, покрівель у 8 закладах, огорож в 11 закладах, спортивних майданчиків та спортзалів у 10 закладах, благоустрій подвір’я у 2 закладах, капітальний ремонт харчоблоку в 1 школі. Завершені або в стадії завершення роботи з термосанації будівель у низці дитячих садків та шкіл.

Крім того, з бюджету розвитку міста виділено 25 млн. 941 тис. грн. на реконструкцію, реставрацію та нове будівництво. Ці роботи здійснює управління капітального будівництва Миколаєва.

На проведення поточних ремонтів закладів освіти у 2017 році передбачено 25 млн. 859 тис. 300 грн. За 9 місяців виконано поточні ремонти систем водопостачання та водовідведення, заміну вікон та дверей, ремонт покрівлі, приміщень, систем опалення, електропостачання, газопостачання тощо.

Виконання бюджету по загальному фонду на сьогоднішній день становить 93,8%. Жоден навчальний заклад не лишився поза увагою міської влади, - констатувала Ганна Деркач. - І хоча ще не всі потреби задоволено у повному обсязі, зроблено дуже багато. Вважаю, що робота галузі не вимірюється лише кількісними показниками виконаних ремонтів. Важливий аспектом є якість освіти.

Начальник управління освіти відзначила і участь у норвезькому проекті "Партисипативна демократія та прийняття обґрунтованих рішень на місцевому рівні", систему роботи управління,  науково-методичного центру  та освітніх установ, схвалену і презентовану на всеукраїнській науково-практичній конференції по інклюзивній формі навчання, напрацювання школи №18 стосовно комплексної програми розвитку дітей "Росток", і те, що до переліку авторських програм, яких в Україні лише 35, входять 2 школи нашого міста, а незабаром приєднається ще одна.

Не лише здобутки галузі озвучила Ганна Деркач. Серед проблемних моментів - недостатній рівень обладнання навчальних закладів автоматичною протипожежною сигналізацією (у бюджеті 2018 року будуть передбачені на це кошти), забезпечення доступності до навчальних закладів дітям з особливими потребами, існування черг в дошкільних закладах тощо.   

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/19102017_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: