Мапа порталу

19 жовтня у Миколаївській міській раді віце-мер Євген Шевченко та керівники управлінь соціальної сфери звітують про виконану роботу

19 жовтня у Миколаївській міській раді віце-мер Євген Шевченко та керівники управлінь соціальної сфери звітують про виконану роботу

У четвер, 19 жовтня, у сесійній залі Миколаївської міськради розпочалось публічне звітування виконавчих органів Миколаївської міської ради з питань гуманітарної сфери.

Зазначимо, що до участі у заході були запрошені депутати міської ради та миколаївці, представники ЗМІ, крім того, кожен з присутніх міг задати доповідачам питання щодо їх діяльності.

Перед початком заслуховування звіту до присутніх звернулась секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова. У своєму виступі вона зазначила, що публічний звіт виконавчих органів Миколаївської міської ради є новим форматом взаємодіїї між громадою та представниками влади, які відповідають за окремі напрями.

- Основна причина необхідності заслухати звіти розпорядників бюджетних коштів полягає у тому, що через місяць проект бюджету на 2018 рік повинен бути опублікований на сайті міської ради.  Тому ми повинні розуміти, як був виконаний бюджет в цьому році і яка сума перейде на наступний. Моє головне завдання полягає у тому, щоб керівники підрозділів міськради відзвітували, у якому обсязі було освоєно фінансування, виділене їм з першого січня 2017 року, на які саме об'єкти спрямовано кошти. На цьому повинен бути поставлений акцент сьогодні. Такий підхід дозволить сформувати витриманий бюджет на 2018 рік, - зазначила Тетяна Казакова.

Першим представив свій звіт директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Бондаренко, який доповів присутнім про виконану за 9 місяців роботу та поділився планами на майбутнє. В ході виступу Сергій Бондаренко зазначив, що на 2017 рік у міському бюджеті на сферу соціального захисту було заплановано близько 1 млрд 72 млн грн., це на 212 млн грн. більше ніж у 2016 році. Станом на 1 жовтня освоєно вже понад 838 млн. грн.

В ході виступу Сергій Бондаренко поділився планами на майбутній рік. За його словами, найближчим часом буде створено інформаційний центр для консультації населення, відкрито філію Центру соціальної реабілітації в Корабельному районі, почнеться будівництво реабілітаційного центру для молоді з обмеженими можливостями.

Після заслуховування звіту присутнім було надано час, щоб задати питання   доповідачу.

Зокрема, мешканка Миколаєва Олена Трифонова зауважила на необхідності створення більш комфортних умов у центрі обігріву для бездомних, що розташований по пр. Миру, 2а.  Відповідаючи на питання, Сергій Бондаренко підкреслив, що у Миколаєві на даний момент функціонує центр реінтеграції бездомних громадян, який  повноцінно надає соціальні послуги, а саме: тимчасове проживання, триразове харчування, медичну допомогу, одяг  та взуття. Заклад на пр. Миру 2-а є лише пунктом обігріву, у якому людина без постійного місця проживання має змогу перебувати нетривалий час, щоб не замерзнути на вулиці у холодну пору року. Крім того, на відміну від центру реінтеграції, де кожен клієнт повинен пройти медичне обстеження, у пункті обігріву такої вимоги немає, тому у закладі неможливо дотриматися усіх санітарних вимог.

Депутат Миколаївської міської ради Сергій Карцев запитав про хід  інформаційної роботи щодо призначення субсидій і пільг, зокрема він підкреслив, що не усім  соціальним категоріям населення зручно самостійно приходити до соціальних служб. У відповідь Сергій Бондаренко зауважив, що на даний момент така проблема існує, однак спільними зусиллями штату департаменту соціального захисту населення максимально надаються повідомлення щодо інформування громадян похилого віку та людей з обмеженими можливостями. Крім того,  у місті відкрито додаткові пункти прийому громадян щодо надання консультацій з зазначених питань.

- У минулому році було відкрито додатково 36 пунктів прийому, де фахівці консультували громадян щодо призначення пільг та субсидій. Ми завжди йдемо назустріч миколаївцям для того, аби вони отримували допомогу адресно. При цьому ми не збільшуємо штат, це навантаження лягає на плечі наших працівників. У минулому році ми доставили у будинки понад 60 тис. повідомлень, їх розносили працівники департаменту, так, було важко, але ми виконували цю роботу передусім для жителів міста, - підкреслив Сергій Бондаренко.

Також були обговорені питання щодо допомоги людям, які мають проблеми з зором, питання надання адресних допомог  воїнам-інтернаціоналістам, проблеми малозабезпечених і багатодітних сімей.

Крім запитань, жителі виступили і зі словами вдячності. Так, за увагу до проблем людей з обмеженими можливостями Сергію Бондаренку подякувала  Ольга Виноградова, яка представляє обласну громадську організацію «Ліга інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату «Перемогти себе».

Зазначимо, що повний звіт заступника міського голови Євгена Шевченка , підпорядкованих виконавчих органів Миколаївської міської ради з питань гуманітарної сфери за дев’ять місяців 2017 року буде незабаром опубліковано на сайті Миколаївської міської ради.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/19102017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: