Мапа порталу

У День захисника України військовослужбовці та миколаївці розгорнули Державний прапор довжиною 300 метрів

У суботу, 14 жовтня, на Соборній площі Миколаєва відбулись урочисті заходи на честь свята Дня захисника України: марш військових й волонтерів та урочиста церемонія відкриття меморіалу загиблим учасникам антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Військовослужбовці та городяни міста розгорнули прапор України довжиною 300 метрів.

У заходах з нагоди Дня захисника України взяли участь депутати Миколаївської міської ради, заступники міського голови Мкртич Мкртчян, Юрій Степанець; народні депутати України Олександр Жолобецький, Тарас Кремінь, очільник Миколаївської ОДА Олексій Савченко та голова Миколаївської облради Вікторія Москаленко.

Губернатор Миколаївщини Олексій Савченко, виступаючи з трибуни на початку заходу, нагадав присутнім, що в зоні проведення АТО загинуло 151 воїн, які є уродженцями Миколаївської області.

- Держава будується по цеглині, як віра. Будь-яке спрямування віри без цілі не має ніякого значення. Колись нам казали, якщо вмієш боротися, здобудеш небо, і небо неодноразово поверталося до нас. Коли ти опиняєшся в окопі сам-на-сам або знаходишся в бою, наступає такий час, коли треба визначатися, тому що все, що в тебе залишається, це твій останній погляд на небо… Сьогодні ми повинні поклястися, що ніколи не зрадимо інтересам загиблих військових… Ми повинні,об’єднавшись, здобувати перемогу, - сказав він. 

Зранку Соборною площею крокували колони особового складу Миколаївського гарнізону, Нацгвардії, Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, в тому числі, військовослужбовці Морських Сил Збройних Сил України, високомобільні Десантні Війська ЗСУ та представники Миколаївського військового шпиталю.

Після офіційної частини заходу в центрі міста проїхала бойова техніка.

Пізніше біля будівлі Миколаївської ОДА відбулася урочиста церемонія відкриття меморіалу загиблим учасникам антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

 - Ми завжди пам’ятатимемо наших друзів, які ніколи не повернуться з поля бою. Я клянуся, що ми ніколи не зрадимо загиблих воїнів. Я клянуся, що ми ніколи не забудемо родичів загиблих героїв… Ми завжди віддамо останнє, щоб підтримати родини наших друзів. Ми завжди будемо поруч з ними, - виступив з трибуни заступник міського голови Юрій Степанець.

Також організатори церемонії надали слово дружині та матері загиблих воїнів, які подякували військовослужбовцям за їхні героїчні вчинки та захист країни.

Варто зазначити, що на суботніх заходах були присутні більше 500 городян.

Відкриття меморіалу супроводжувалося залпами зі зброї. Після городяни та присутні поклали квіти до меморіалу.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/141017_01)

 

Управління апарату


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: