Мапа порталу

Євген Шевченко вручив ключі від нової автівки колективу Школи вищої спортивної майстерності

У середу, 11 жовтня, заступник міського голови Євген Шевченко разом з начальником управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради Олегом Машкіним відвідав веслувальну базу Школи вищої спортивної майстерності м. Миколаєва (ШВСМ).

Віце-мер вручив колективу закладу ключі від новенького автомобіля Ford, призначеного для перевезення човнів, а також сертифікати на 8 двигунів для човнів. Машина та обладнання придбані за кошти міського бюджету.

Євген Шевченко поспілкувався з працівниками та вихованцями ШВСМ, відзначивши, що міська влада дуже цінує їх роботу та високі спортивні досягнення. Євген Шевченко подякував миколаївцям за те, що прославляють наше місто на міжнародному рівні.

Директор закладу Віктор Димов розповів, що за останні два з половиною десятиліття Школа вперше отримує від міської влади таку допомогу.

Спортсмени у нас - високого класу! Більше 40 вихованців Школи вищої спортивної майстерності - члени збірних команд України. Тривалий час для перевезення човнів ми користувалися стареньким УАЗом випуску 70-х років минулого століття. Дуже довго чекали на сучасний, потужний автомобіль, який би повністю відповідав потребам наших спортсменів. Тепер маємо потужну техніку, з високою прохідністю, а найголовніше - ця автівка здатна тягнути трейлер з човнами вагою в 3,5 тонни. Вартість машини склала близько 800 тис. грн., вона була придбана через систему Prozorro, - додав Віктор Димов. - Крім того, за рахунок міського бюджету придбані човнові двигуни.

Віце-мер оглянув територію закладу, капітально відремонтовані спортивну та  тренажерну зали веслувальної бази ШВСМ. За словами Віктора Димова, також проведено роботи з утеплення роздягалень. На ремонтні роботи з міського бюджету було виділено близько 3 млн. грн.

Євген Шевченко констатував, що протягом 2016-2017 років фінансування галузі спорту суттєво покращилося. Міська влада звертає на це особливу увагу.

Ми намагаємося спрямовувати кошти рівномірно, зважаючи на першочергові потреби, особливо у тих напрямках, де фінансування завжди здійснювалося за остатковим принципом. Це, в основному, були спорт і культура. Проте ситуація змінюється. Протягом двох років для наших спортивних закладів виділяються значні суми коштів на придбання спортивного інвентаря. Крім того, вперше у 2017 році для вихованців всіх спортивних шкіл була придбана спортивна форма та форма для виступів на змаганнях на загальну суму більше 1,7 млн. грн. Проводяться капітальні ремонти спортивних приміщень та спортивних баз міста. Ось ще один приклад: якщо сьогодні автомобіль отримала Школа вищої спортивної майстерності, то минулого року подібне авто для перевезення спортивного обладнання було придбано для школи з велоспорту, - розповів Євген Шевченко.  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/shvsm)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: