Мапа порталу

Двом мешканкам зруйнованого вибухом будинку запропонують для тимчасового проживання кімнати у гуртожитках, інші житимуть у родичів, - віце-мер Мкртич Мкртчян провів робочу нараду для координації дій усіх структур виконкому

Опівдні у середу, 20 вересня, заступник міського голови Мкртич Мкртчян провів робочу координаційну нараду, у ході якої було надано ряд доручень стосовно допомоги мешканцям зруйнованого вибухом будинку по вул. Севастопольській, 43, а також вивчення питання відновлення їх помешкань.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя ознайомив присутніх з ситуацією. Він зазначив, що сигнал про надзвичайну ситуацію отримали о 08:20 ранку 20 вересня.

- За сигналом виїхали пожежні підрозділи. Пізніше надійшла інформація про вибух у тому ж приміщенні. Слідча група та пожежники підтверджують, що спочатку була пожежа, а потім - вибух, що зніс металеві вхідні двері, вирвав грати на одному вікні. По фасаду будинку пішли дві великі тріщини, - додав Олександр Герасіменя. - Відповідно до державного класифікатору, ситуацію кваліфікується як надзвичайна ситуація техногенного характеру об’єктового рівня реагування, тож, кошти резервного фонду міста Миколаєва не можуть бути використані на ліквідацію наслідків.

За словами керівника управління, комісія ТЕБ та НС району вжила першочергових заходів, проведено роботу з людьми. Всіх мешканців будинку треба переселяти, бо дах згорів ущент, а біля фундаменту є тріщини, що загрожують повному руйнуванню старої будівлі.

На місці пригоди з’ясовано, що надання тимчасового житла потребують дві мешканки квартири №1 - мати й донька. Інші пожильці розташуються у родичів.

Начальник відділ обліку та розподілу житла Миколаївської міської ради Михайло Коваль повідомив, що міська влада може запропонувати для розселення постраждалих дві кімнати у гуртожитках.

- На жаль, у місті немає фонду житла для таких непередбачуваних ситуацій. На сьогоднішній день можемо запропонувати кімнату в гуртожитках на вибір: по вул. Космонавтів, 132А або по вул. Паризької Комуни, 26, - зазначив Михайло Коваль.

Віце-мер доручив показати постраждалим наявні кімнати та дізнатися, чи підходить їм такий тимчасовий варіант поселення. Перевезти речі допоможуть рятувальники, а транспорт надасть адміністрація Центрального району.

Вже сьогодні-завтра може бути зібране засідання виконкому міської ради, щоб виділити з матеріального резерву міста необхідних матеріалів для першочергових відновлювальних робіт.

Тим часом департамент житлово-комунального господарства оцінить загальну суму збитку, щоб можна було віднайти відповідні ресурси у міському бюджеті.

Департаменту праці та соціального захисту населення доручено розглянути необхідність надання матеріальної допомоги людям, які втратили частину майна.

Юридичний департамент отримав завдання проаналізувати матеріали стосовно права власності та права проживання громадян у будинку, надати оцінку юридичного аспекту цього питання.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/20.09.2017_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: