Мапа порталу

Олександр Сєнкевич перевірив функціонування системи протипожежної безпеки в дитячому таборі "Дельфін"

У понеділок, 18 вересня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич разом із своїм заступником з гуманітарних питань Євгеном Шевченком та начальником управління з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення Миколаївської міської ради Олександром Герасіменею перевірили роботу системи протипожежної безпеки в заміському таборі відпочинку та оздоровлення «Дельфін».

Як розповів директор табору Ігор Копилов, на даний момент дітей в установі немає, під час їх відсутності сигнал пожежної сигналізації на пульт цілодобового спостереження відключається. На що Олександр Сєнкевич дав доручення знайти кошти на цілорічне підключення табору до системи протипожежної безпеки.

У той же час міський голова вирішив перевірити роботу протипожежної сигналізації, знявши з запобіжника датчик димової пожежної сигналізації. Протягом 30 секунд на телефон директора табору передзвонили з пункту пожежної охорони та уточнили, в зв'язку з чим спрацювала сигналізація.

Також мер перевірив дату останньої перевірки вогнегасників і їх працездатність, ознайомився зі ступенем пожежної безпеки в різних приміщеннях дитячого табору.

В ході перевірки Олександр Сєнкевич дав кілька рекомендацій директору табору. Серед них заміна всіх старих теплових датчиків, які починають сповіщати після підвищення температури на 70 С, на нові більш сучасні, з додаванням димових датчиків в приміщеннях, де встановлені на даний момент тільки теплові, щоб були різні способи оповіщення в разі небезпеки.

Також міський голова дав доручення позначити відповідними наклейками місця знаходження вогнегасників, замінити на більш зручні  ручні сповіщувачі пожежної сигналізації, зробити вказівні знаки з підсвіткою для позначення найближчого виходу.

Особливий акцент Олександр Сєнкевич зробив на навчанні дітей і персоналу правилам протипожежної безпеки та поведінки на воді.

- Я прошу вас проводити заняття і ознайомлювати дітей та персонал з планом евакуації, вчити їх користуватися вогнегасником, а також на початку кожного заїзду спільно з представниками МНС проводити навчання з техніки безпеки, - сказав мер.

У цілому міський голова залишився задоволений результатами перевірки та дав завдання до наступного сезону, який розпочнеться 1 червня 2018 року, усунути всі недоліки.

Нагадаємо, що в ході оздоровчої кампанії літа 2017 року з бюджету Миколаєва на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій виділено понад 8 млн грн. У поточному році було заплановано оздоровити 2076 дітей, що на 20% більше, ніж в минулому.

Також нагадаємо, що табір "Дельфін" першим в Україні прийняв на оздоровлення дітей з інвалідністю.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/180917_01)
IMAGE FOLDER (/files/News/180917_02)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: