Мапа порталу

В установи бюджетної сфери планують впровадити систему енергоменеджменту та енергоаудиту

У миколаївських школах, дитячих садах і лікарнях буде впроваджена система енергетичного менеджменту та аудиту. Більш того, планується, що така система буде використовуватися у всіх установах бюджетної сфери Миколаєва. Такі плани виношує міська влада, вже підготовлено відповідний проект рішення міської ради.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та будівництва, регулювання земельних відносин та екології, яке відбулося у понеділок, 18 вересня.

- Це необхідно не тільки з точки зору обліку енергоресурсів. У квітні 2017 року місто Миколаїв приєднався до Угоди мерів - флагманської ініціативи Європейського Союзу, відповідно до якої Миколаїв зобов'язалося запровадити таку систему, щоб бути цивілізованим містом у питаннях обліку та економії енергоресурсів, - розповів віце-мер Олександр Омельчук.

Як зазначив заступник директора департаменту енергетики, енергозабезпечення та впровадження інноваційних технологій Віталій Бондар, сьогодні в Миколаєві немає єдиної системи контролю за споживанням енергоресурсів в установах бюджетної сфери.

- На окремому об'єкті бюджетної сфери йде облік споживання, але єдиної систематизованої інформації на сьогодні немає. Для того, щоб систематизувати і визначити, скільки по місту споживається енергоресурсів, необхідно на кожен окремий об'єкт робити запит, узагальнювати інформацію. При цьому ми отримуємо споживання помісячно. Ми, в свою чергу, пропонуємо зробити процес моніторингу енергоспоживання відкритим, розмістити інформацію на сайті Миколаївської міської ради, де б щодня оновлювалися дані споживання енергоресурсів як по окремому об'єкту бюджетної сфери, так і по всіх галузях, - підкреслив Віталій Бондар.

Головною причиною впровадження такої системи є постійне зростання цін на енергію: теплову, електричну.

- Впровадження енергоменеджменту надасть можливість оперативно виявляти об'єкти з найбільшим рівнем споживання енергоресурсів для реалізації на цих об'єктах заходів з енергозбереження, - додав Віталій Бондар.

Усе це разом допоможе економити кошти міського бюджету, що виділяються на енергоресурси. 

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/180917_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: