Мапа порталу

"У Миколаєва велике майбутнє, перш за все, завдяки його жителям!" - Олександр Сєнкевич привітав городян з Днем міста

У суботу, 16 вересня, Миколаїв відзначає 228-у річницю свого Дня народження. Цього дня для городян та гостей міста підготували чимало святкових заходів та приємних сюрпризів. З самого ранку відбулася традиційна парусна регата, яка присвячена Дню міста та проходить вже багато років поспіль.

На головній площі Миколаєва та вулиці Соборній організовано роботу виставкового містечка, де райони Миколаєва мали можливість презентувати свої досягнення, муніципальні служби та громадські організації – розповісти про свою діяльність. Крім того, для всіх бажаючих створено оригінальні фото-зони, аби святковий день назавжди лишився не лише у спогадах, а й на яскравих знімках.

Вражали своєю майстерністю миколаївські спортсмени, чиї показові виступи стали окрасою свята. Спеціально для найменших городян було влаштовано територію дитячих розваг та контактний зоопарк.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич виступив на урочистій церемонії відкриття Дня міста Миколаєва.

-   Нашому місту виповнилося 228 років, ми наближаємося до чергового ювілею. Проте, Миколаїв дуже молоде місто. Переконаний,  що у нього велике майбутнє, перш за все, завдяки вам, його мешканцям. Я хочу, щоб сьогодні всі відчули себе справжніми миколаївцями: яскравими, веселими, позитивними. Пам’ятаймо, що Миколаїв завтра – це те, що ми зробимо сьогодні. Все, про що ми мріємо, що плануємо, обов’язково здійсниться! Працюймо над собою, працюймо над покращенням рідного міста, лише у цьому випадку  наша країна – приречена  на успіх. Слава Україні! – звернувся міський голова до городян.

Городян тепло привітали представники іноземних делегацій.

Генеральний Консул Республіки Польща в Одесі Даріуш Шевчик відзначив, що Україна, незважаючи на всі проблеми, рухається вперед, позитивні зміни помітні і в Миколаєві.

Представник канцелярії міського голови міста Люблін (Польща) Кшиштоф Становський нагадав, що Любліну – 700 років, тож 228 років для нашого міста – це реальний вік, щоб побачити, що можна збудувати.

-   Був час, коли у Миколаєві будували найбільші кораблі в Україні і не тільки. Сподіваємося, ця галузь буде відроджуватись, а Миколаїв стане потужним містом України, - заявив пан Кшиштоф.

Олександр Сєнкевич пригадав слоган «Люблін – місто натхнення» та запевнив, що успіхи польського міста надихатимуть миколаївців і наш край розвиватиметься такими ж темпами, а то й швидше.

Після того, як мер Миколаєва оголосив свято відкритим, на сцену запросили чотири пари молодят, які вирішили цього особливого дня пов’язати свої долі. Олександр Сєнкевич привітав їх з важливою подією, побажав сил, терпіння, кохання, процвітання молодим родинам, та висловив сподівання, що подальше життя вони пов’яжуть з Миколаєвом, саме тут виростуть їх дітлахи.

Офіційну частину завершив танок молодят, а продовжилось святкування Дня міста біля Палацу творчості учнів, де стартували легкоатлетичні змагання «Кольоровий забіг».

Нагадаємо, що о 19:00 на миколаївців чекає великий святковий концерт за участю PERFORMANCE BIG BAND, кращих миколаївських виконавців та зірок естради - групи «ЛЯПІС-98».

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/fest228)

 

 

 

 

 

      


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: