Мапа порталу

У Миколаєві презентували свій IT-кластер

У вівторок, 13 вересня, в Миколаєві відбулася конференція, на якій городянам був представлений Миколаївський IT кластер - новий формат співпраці бізнесу, освітніх організацій та місцевого самоврядування для злагодженої і ефективної роботи з розвитку IT індустрії міста.

У презентації взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, члени створеного кластеру, представники Чорноморського національного університету ім. П.Могили, Національного університету ім.Адмірала Макарова і "Комп'ютерної академії" Шаг ", а також представники IT-компаній.


Ініціаторами IT кластеру є компанії FFW agency, Global Logic і Sintez Technologies.

За словами директора Mykolaiv IT Cluster Микити Худякова Миколаїв став одинадцятим містом України, у  якому заявили про створення IT-кластеру. Він упевнений, що суднобудівне минуле Миколаєва - це інтелектуальний і технічний ресурс міста, який може бути використаний в IT індустрії для сьогодення і майбутнього. Успішний досвід об'єднання у цій сфері є у м. Львів, де був створений перший такий кластер.

В ході конференції Олександр Сєнкевич відзначив, що Миколаївські IT-фахівці затребувані в багатьох країнах світу і є креативним середнім класом, а створення нового формату співпраці в цій сфері піде на користь економіці та соціальній ситуації у місті.

- Важливо, що у Миколаєві створена IT-платформа, в якій фахівці цієї сфери будуть працювати, ділитися ідеями, обмінюватися досвідом. Головне це середовище, в якому людина формує свою свідомість. Зі свого боку, міська влада буде підтримувати таке співробітництво, тому що перш за все це додаткові робочі місця, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Відзначимо, що на даний момент у Миколаєві зосереджено понад 50 IT компаній та 2000 IT фахівців.

В рамках створення IT-кластеру також планується проводити лекції, воркшопи, хакатони, вдосконалення освітніх програм з IT спеціальностями у ВНЗ та інших освітніх організаціях міста та багато іншого.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/13092017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: