Мапа порталу

Олександр Сєнкевич обговорив з литовцями умови реконструкції миколаївських мостів

У понеділок, 11 вересня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів робочу зустріч з генеральним директором Литовської компанії “KAUNO TILTAI” Алдасом Русявічюсом.

Зустріч відбулась за участі заступника Миколаївського міського голови Мкртича Мкртчяна, радника голови Миколаївської облдержадміністрації Володимира Шульмейстера, радника Миколаївського міського голови Євгена Волового.

Сторони обговорили умови можливої співпраці з найбільшою литовською компанією, яка спеціалізується на реконструкції транспортної інфраструктури та має успішний досвід у реалізації проектів з відновлення мостів, дорожнього покриття та залізничних шляхів.

За словами Олександра Сєнкевича, на сьогоднішній день два миколаївські мости потребують капітального ремонту, тому міською владою послідовно буде проводитися робота щодо їх реконструкції. Зокрема,  вже готові результати експертизи, за результатами якої можна буде виготовляти проектно-кошторисну документацію.

- Щоденно через миколаївські мости проїжджають тисячі автівок, серед яких велику кількість становить  великогабаритний транспорт. Така ситуація негативно впливає на опори мостів, вони потребують ремонту. Проблема в тому, що у Миколаєві багато доріг знаходяться в обласному підпорядкуванні, у тому числі і дорожнє покриття на Південнобузькому мосту. Крім того, водії вантажівок не дотримуються правил дорожнього руху, при в'їзді на міст відстань між двома вантажівками не має бути меншою, ніж 70 м, однак це фізично неможливо. Миколаївці наводять приклади, коли три вантажівки перетинали розвідну частину мосту одночасно. Моя позиція є однозначною -  це неприпустимо. Одним з варіантів вирішення даної проблеми я бачу у впровадженні платного проїзду для великогабаритних транспортних засобів. Крім того, для посилення безпеки має бути оптимізована  пішохідна зона, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

У свою чергу, Генеральний директор “KAUNO TILTAI” Алдас Русявічюс акцентував  увагу присутніх на тому, що литовська компанія зацікавлена  у співпраці з Миколаївською міською радою, та запропонував досягнути домовленості щодо початку розробки проекту реконструкції миколаївських мостів.

- Наша компанія реалізувала багато проектів з реконструкції доріг та мостів у країнах Балтії, у поточному році ми плануємо офіційно  зареєструвати свою діяльність в Україні та маємо намір співпрацювати з місцевою владою. Сьогодні нас також  цікавить питання, яким чином ми можемо співпрацювати та які кроки вже зараз слід робити обом сторонам для реалізації спільного проекту, - зазначив Алдас Русявічюс.

Відповідаючи на питання представників литовської компанії, Олександр Сєнкевич зазначив, що починати роботу слід із розробки проектно-кошторисної документації та участі в тендерах. Для цього мер запропонував подати заявку  у системі Prozorro.  Міський голова підкреслив, що таким чином весь процес буде відбуватися публічно та чесно.

У результаті, сторони домовилися про подальше обговорення умов спільного проекту,  зокрема представники “KAUNO TILTAI” зможуть розглянути усі можливі варіанти щодо реконструкції мостів у Миколаєві у співпраці з міським комунальним підприємством "Управління капітального будівництва".

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/12092017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: