Мапа порталу

У Миколаєві презентували Положення та розробили інформаційну кампанію в рамках підготовки Програми громадського бюджету

У середу, 16 серпня, у Миколаївській міській раді відбулося друге засідання робочої групи з питань підготовки проектів Положення про громадський бюджет м.Миколаєва та міської Програми «Громадський бюджет Миколаєва», яке пройшло під головуванням першого віце-мера Андрія Дадівєріна.

В ході засідання  члени робочої групи  презентували проекти, а також внесли деякі зміни  у пункти Положення.

Так, під час обговорення депутат Миколаївської міської ради Тетяна Суслова акцентувала увагу на необхідності прописати у Положенні конкретний структурний підрозділ міськради, на адресу якого учасники матимуть змогу відправляти свої проекти. В результаті дискусії члени робочої групи визначили, що кожен охочий миколаївець може надати свій проект у відділ по роботі із зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради особисто або поштою.

У присутніх також виникли питання і стосовно збільшення відсотка фінансування на великі проекти, так як на даний момент пропорція на них складає 20% та 80% - на малі проекти. За пропозицією членів робочої групи ставку на великі проекти було змінено на 30%.

За словами начальника управління молодіжної політики Олега Соколика така пропорція є оптимальною, зважаючи на те, що Програма громадського бюджету впроваджується у Миколаєві вперше.

- Слід підтримати як можна більше проектів з маленьким обсягом фінансування, тому що у нашому місті програма громадського бюджету реалізується перший раз і деякі учасники ще не мають достатньо досвіду, щоб подавати комплексні та якісні  великі проекти. Перший рік буде тестовим, а в наступному році, якщо ми побачимо позитивну динаміку подачі проектів з великим обсягом фінансування, то будемо вносити правки в Положення про громадський бюджет м.Миколаєва та міську Програму «Громадський бюджет Миколаєва», - сказав Олег Соколик.

Крім того, в ході засідання робочої групи департаментом міського голови було представлено медіаплан  інформаційної кампанії по громадському бюджету, який планується проводити з метою збільшення кількості громадян, охочих долучитися до розвитку міста, шляхом реалізації власних загально важливих ініціатив та переваги створення окремого веб-порталу програми громадського бюджету м. Миколаєва.

Як зазначила начальник відділу інформаційного забезпечення Вікторія Олійник, створення окремого сайту забезпечить прозорість процесу реалізації програми, доступність необхідної інформації та якісну реалізацію інформаційної кампанії. Також планується, що офіційний веб-портал надасть можливість постійного розповсюдження, оновлення та стандартизації інформації стосовно перебігу та результатів проекту.

 

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/16082017_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: